Rekryteraren tipsar – Mikaela Murén

Här kommer lite tips till dig som är i jobbsökartagen! 3 tips från en av våra rekryteringskonsulter, Mikaela Murén. Varsågod!

1. Läs på om företaget till jobbet du söker. Kolla upp vem som är VD, vad som hänt senaste tiden i organisationen, hur marknaden runtom företaget ser ut. Då verkar du genuint intresserad och fångar rekryterarens intresse också!

2. Ställ RELEVANTA frågor om tjänsten, så som hur många resdagar, vem rapporterar man till, hur företagskulturen ser ut, hur kan exempelvis en vecka se ut, kommer jag att ersätta någon eller är det en ny tjänst osv. Ställ inte massa ”utfyllnadsfrågor” bara för att ha något att fråga. Är man genuint intresserad av tjänsten så har man oftast bra frågor att ställa kring den också.

3. Klädseln! Ett första intryck är så viktigt! Hel och ren kan man tänka sig, så har man redan där vunnit en hel del. Klä dig så som du skulle sett ut en vanlig arbetsdag på tjänsten du söker. Är du osäker på klädkoden så funkar en skjorta och jeans/chinos utmärkt. Men oavsett vad du väljer att klä på dig, så ha hela tiden med dig ”hel och ren” i tanken.

Mikaela Murén – Rekryteringskonsult på PS Partner

En lyckad intervju:

 

Jag hade ett möte en gång med en härlig kvinna som hade en riktigt fantastisk utstrålning. Hon var glad och positiv, sträckte fram handen och hälsade ordentligt med ett fast handslag och trevlig blick. Jag gillade henne direkt. Hon hälsade därefter på kunden (vi hade intervjun ihop) och jag såg på hans ansiktsuttryck att han fick samma uppfattning som mig. Vi slog oss ner, pratade lite om allt möjligt. Vi presenterade oss närmre och hon berättade lite om sig själv och sin bakgrund. Efter ca 1,5h insåg både jag och kunden att klockan hade sprungit iväg och det var snart dags för nästa intervju… det intressanta är dock att den där 1,5h gick så otroligt snabbt och kändes som 20 minuter, max! Vi hade pratat om allt, hon hade relevanta frågor om tjänsten och företaget.

Vi pratade om fritidsintressen och ja, allt. Hennes glada och inbjudande sätt gjorde både min och kundens dag och behöver jag ens nämna att hon fick jobbet ganska så omgående?

 

Vad man ska plocka med sig av denna historien är också att kvinnan inte hade exakt den bakgrunden och erfarenheten som man kanske hade efterfrågat från början.

Hon skulle ha en ganska lång startsträcka jämfört med de tre andra intressanta kandidaterna, men det var helt enkelt hennes personlighet som gjorde det. Då känns en längre startsträcka överkomlig.

 

Så våga visa din personlighet, våga sök det där jobbet som du kanske inte har alla kvalifikationer till men som du ändå känner att du hade gjort riktigt bra!

 

Lycka till!

/Mikaela Murén, Rekryteringskonsult