Tro på det goda!

– Inser att jag har en egenskap som eventuellt är lite annorlunda.

Det är en egenskap som säkert kan irritera andra människor, att jag ser hur bra saker och ting kan bli om man vågar. Om du vågar tro på människan du har framför dig. För det är många gånger bland det läskigaste du kan göra.

Tänk om du blir sårad, tänk om hen lurar dig, tänk om du framstår som en komplett idiot. Öga för öga, tand för tand, har jag aldrig trott på. Helt enkelt eftersom jag har sett det allt för ofta. Människor som drivs av hämnd och att ge igen.

 

Tyvärr är det de som bär på sorgen som driver åt fel håll.

Jag har blivit lurad och sårad, men jag vägrar att låta det styra mina kommande steg för det finns så många möjligheter och så många bra människor.  Kanske får jag inte tillbaka tjänsten av just den person som jag hjälpte, men jag får det av en annan person – på en annan plats. Jag vägrar att tro något annat. Jag vägrar att bygga bolag på annat sätt.

Öppna upp och tro på de styrkor du ser i personen framför dig! Fokusera på det som är bra och inte på det som eventuellt kan gå snett.

 

I ett rekryteringssammanhang väljer jag att tro på människans styrkor och vad hen kan uppnå om hen hamnar i rätt organisation. Jag har sett det många gånger och det är häftigt!

Personen växer flera meter, tillsammans med organisationen.

 

Det är vad som driver mig varje dag  – just den matchningen. Att göra skillnad helt enkelt. För både individ och organisation.

Anna Petersson, VD och grundare av PS Partner AB