So true Megan – open up for diversity

 

Megans beskrivning av hur det är att komma från en annan kultur till oss är mycket tänkvärd.

Den belyser frustrationen av att veta att man kan – men att man inte kan visa det. Den frustrerande känslan av att andra tycker att du är dum bara för att du inte kan uttrycka dig. Hur självförtroendet åker rakt ner i skorna.

Under 2007-2010 bodde jag i ett arabiskt land där jag hamnade i en hel del situationer då jag verkligen inte förstod. Vare sig vad de ville att jag skulle göra eller vad de sade. De blev oftast argare och argare och jag förstod fortfarande ingenting.

Jag kände mig så himla dum. Men så nyttigt. Det är så viktigt att vi förstår vikten av att inte falla i fällan att döma människor efter vår egen referensram. Att våga vara ”blank”, ta bort alla förutfattade meningar och fack som vi gärna vill placera människor i för att känna oss trygga.

Vi är för få människor i Sverige, vi måste ta tillvara all kompetens som finns. Vi samarbetar med olika organisationer som hjälper människor in i samhället och träffar många kompetenta och ambitiösa personer. Tyvärr är det fortsatt få företag som vågar ta in människor från andra länder. Det är annorlunda, det tar tid – men så mycket det ger tillbaka. Jag ser inte att vi kan komma runt problematiken på något annat sätt. Vi måste våga utmana oss själva och våga öppna upp för olikheter. Det ger så mycket tillbaka på flera plan och utmanar vårt sätt att tänka.

Tänk om det finns andra sätt?  Vi välkomnar två nya researchers till oss under maj och juni. Ana kommer från Bulgarien/Tyskland och Filipa från Portugal.

Tycker du som vi? Hör av dig!

Anna Petersson, VD & Grundare av PS Partner