Ps Partner, Barncancerfonden och en personlig berättelse som berättar om sammanhanget…

Min mamma kom hem från BB med mig en söndag våren 1973.

På måndagen fick hon åka in akut med min storebror som varit hängig en tid. De kom inte hem igen.

Min bror hade fått leukemi och kämpade i 3 år mot sjukdomen innan han till slut gick bort. Det är först efter att jag själv fått barn som jag kan förstå vidden av mamma och pappas sorg och lidande under denna tid. Mammas förklaring när hon kom ut från sjukhuset efter att min bror somnat in; -Allt kommer att fortsätta fungera. Spårvagnarna kommer  fortsätta att rulla, människor pratar, skrattar, lever livet. Såklart helt ofattbart när livet stannat av alldeles, för oss. Men så är det.”

Min mamma och pappa pratade ofta om denna tid och hur lyckligt lottade vi är nu, vi som bor här i Sverige. Här kan mamman och pappan vara hemma för att vårda sitt sjuka barn och vi har ett fantastiskt stöd i samhället och vården. Tänk hur långt forskningen har utvecklats och på det faktum att så många barn klarar sig. Tänk vilken tur vi har och vad bra att det finns.

Mamma och pappa fick ingen hjälp och mamma fick säga upp sig från sitt jobb.

Pappa hade precis startat sin egen byggfirma och byggde samtidigt på vårt eget hus. Han kunde inte vara hemma med mig och en kort tid efter att min bror gått bort fick min mamma bröstcancer. Samma sak igen. Inte mycket stöd och enorma mängder strålningsbehandligar och cellgifter.

Ett resultat av alla cancerbehandlingar blev att min mamma inte kunde få flera barn och hon fick cancer ytterligare 2 gånger. Den sista gången tog cancern min mammas liv…

 

Jag vet att det finns många med liknande historia. Det är så viktigt att vi fortsätter stötta forskning och utveckling inom cancer. Vi stöttar Team Rynkeby – God Morgon och deras resa till Paris. Gör det du också!

Swish:  123 36 36 016

Länk till vår favoritcyklist Johanna Stigmar som med sig på resan har vår representant KomPS! .IMG_1798

Direktlänk till Johannas sida hos Team Rynkeby God Morgon Göteborg, där du kan läsa mer om Johanna samt donera, kommer här:

https://collection.teamrynkeby.com/se/User.aspx?i=f-oBefGHiEC

Anna Petersson, VD och grundare av PS Partner AB