20 mile

Min pappa har drivit eget byggbolag i liten skala så länge jag kan minnas. Han åkte tidigt på morgonen och kom hem vid 18, satte sig vid sitt skrivbord, noterade vad som skett under dagen, hur lång tid det tagit och vad som skulle ske nästa dag. När det var klart gick han och bytte om och så var det familjetid. Varje dag, samma procedur.

När jag blev större så fick jag hjälpa till på olika sätt, städa nybyggnationer m.m. Ibland flyttade jag på saker som stod i vägen och min pappa flyttade tillbaka dem och förklarade att det skulle han ha om 2 veckor. Planering, logistik, allt i tur och ordning.

Pappa jobbade inte dag och natt, ibland om en husresning körde ihop sig, vädrets makter etc – absolut, men inte för att hinna med 2 hus till samma vecka. Han gjorde det enligt plan och förde loggbok så att han kunde följa planen – vad som fungerat och dra nytta av lärdomar inför nästa hus.

De var alltid klara i tid, utan anmärkningar. Varför tänker jag så ofta på det? För att genom idogt och ihållande arbete så når man resultat. Jim Collins har skrivit om just detta – klicka här. Rekommenderas!

Tänkvärt. Om jag alltid följer det? Nej, men jag försöker. Jag vet att när jag följer planen, för loggbok och plan – så blir det bra långsiktigt och organisationen följer med. Ett hållbart sätt att arbeta helt enkelt, för alla.

Anna Petersson