All or nothing

Jag har den senaste veckan blivit påmind av vikten av det vi gör på PS Partner – skapar möjligheter för både människor och organisationer. Jag inser att det är en sak som jag är bra på – att få andra människor att våga utmana sig själv, våga anta en större utmaning, våga starta bolag, våga prova nya saker, våga satsa på en ny kollega som man inte tänkt på tidigare. 

Jag tycker själv inte att jag gör så mycket mer än att bollar idéer och tror på att det går. Då gör det faktiskt det. Min devis är att alla människor har en enorm kapacitet om de släpper fram den. Men då behöver de någon som finns vid sidan om och tror på dig.

Jag har själv insett att jag är en ”all or nothing”person. I fredags satt jag i ett möte som var ganska jobbigt  – av många anledningar. Där kommentaren kommer igen ” kan du aldrig vara nöjd, är inte detta tillräckligt bra”? Nej, det är min akilleshäl – om jag ser att det finns potential att göra det än bättre och vi inte gör det, fast kompetens och kapacitet finns, blir jag enormt frustrerad. Ser jag bara att alla gör sitt bästa och går mot det mål vi har bestämt, så är jag nöjd. Men om man inte gör det – eller gör saker som försvårar/stoppar, då kan jag inte låta det vara. Jag behöver förstå varför. 

Skitjobbigt för mig och de omkring mig.

Det kan ibland vara svårt att få fram varför vi inte kommer dit vi vill, men den tiden måste tas. Även om resultatet blir jobbigt och man kommer fram till att vi inte alls vill samma saker. Även om vi tror att vi har sagt det, så tolkar alla människor in olika saker. Jag gillar inte att spilla vare sig tid eller energi. Därför är kommunikationen om detta viktig. Att skriva ägardirektiv, att skriva jobb beskrivning, att verkligen prata igenom förväntningarna. Och i ett tidigt skede se om vi ser samma mål eller ej. Det finns alltid en plats för alla, och alla tycker jag har rätt att få den bästa platsen som finns för dem. 

 

Vilket berg skall du bestiga? Vem behöver du vid din sida? Var försiktig när du väljer dina sherpas. De måste få dig att utvecklas och få dig att ta de jobbiga stegen, förändring gör ont – men är nödvändig. Då gäller det att kunna kroka arm med de personer som ger dig den energin.

Anna Petersson ägare PS Partner AB