Amzungo Volontärresor

Jag fick en fråga från Almi för ett år sedan om jag ville vara mentor för ett nystartat bolag. Det lät intressant och spännande. Möjligheten att få följa två entreprenörer och bidra med det som jag har med mig  var tilltalande. Jag fick kontakt med Amzungo Volontärresor som drivs av två engagerade tjejer. Idén till Amzungo kom när de båda var ute på volontärresor själva. De har drivit företaget i två år med knappa resurser, men ett brinnande intresse. De drivs av engagemanget och tron på att fler måste få möjligheten att utvecklas på detta sätt. Det är imponerande och inspirerande. Jag har fått förmånen att följa dem under ett års tid. Vi har träffats en gång i månaden och diskuterat frågor och utmaningar. Det har hänt oerhört mycket under detta år och det ser fantastiskt bra ut inför nästa år.

Jag slås av deras övertygelse och dedikering. Att det inte handlar om att få så mycket pengar som möjligt – utan om att skapa något varaktigt.  För dem är det så självklart att detta är rätt, och då blir det rätt. De slåss i konkurrens med ganska stora resedrakar med en betydligt större kassakista. Men de har hittat sin nisch och gör det fantastiskt bra. Vill man bara så går det – det blir väldigt tydligt. Tillsammans med att om man tycker något är väldigt roligt, så gör man det också med ett engagemang– som gör att det blir väldigt bra i slutet.

Innan jag träffade Amzungo så trodde jag att volontärresor var något som man reste på efter gymnasiet och innan studier eller arbete. Men så fel jag hade. Det är många ungdomar som reser, men faktiskt även många i min ålder och över. Du kan resa på ett uppdrag från en vecka – 6 månader. Det innebär att du kan lägga din semester på att hjälpa till på en skola i Tanzania eller ett barnhem i Indien i 7 dagar. Det är faktiskt rätt häftigt.

Titta in på deras hemsida för att läsa mera www.amzungo.se