Ana Shontova – Ett år med PS Partner & PS Tech

Jag har nu arbetat hos PS Partner i ett år. Hur hamnade jag här?

När jag hade varit i Sverige i 3 månader blev jag tipsad om att de sökte en researcher med starkt IT intresse på PS Partner och eftersom jag hade arbetat med rekrytering i Tyskland, ville jag gärna fortsätta. Jag har också ett stort intresse för IT/Tech, jag fick komma på intervju och en vecka senare började jag jobba. Underbart.

Megan, som min företrädare hette, hade redan startat upp search med fokus på algoritmer och dataanalys och detta var en av flera spännande satsningar inom PS Partner som fortfarande är i stark tillväxt. För mig lät det spännande att få lära, och att samtidigt få arbeta med ett nytt område inom rekrytering. Jag brinner för AI och programmering och ser att detta är framtiden så visionerna stämde bra överrens mig och PS Partner emellan.

Vi var två i detta uppstartsprojekt och vi har under året format vårt sätt att arbeta. PS Partners vision har alltid varit att vara närmast kandidaterna. Att lyssna, förstå och hitta rätt matchning. Det är verkligen det vi gör på PS Tech och vi får höra detta inte minst från kandidaterna, dagligen.

Vi arbetar med många kunder där vi tar reda på vad det är just de söker och vi är noga med att informera om att vi inte garanterar att kunna presentera en person inom en viss tidsram, utan så snart vi har en kandidat som vill arbeta med just det som företaget gör, eller som är intresserade av dem specifikt som arbetsgivare – då presenterar vi denna.

Vårt arbetssätt består av att kontakta och träffa personer inom IT/Tech

Vi lär känna dem, lyssnar till dem beskriva sina drivkrafter och mål och tar reda på vad deras ideala utmaning skulle vara. Vi går på nätverksträffar, meetups, luncher. No strings attached – från båda sidor.

Vi vill inte att kundens affär skall stanna upp för att vi inte levererar. Det handlar om tajmning, att vi har rätt kandidat med kunskap i rätt tid. Det känns som en ”fair deal”. Ibland rekommenderar vi därför kunden att istället välja en hel rekryteringsprocess med någon av kollegorna inom PS Recruitment då vi genom den typen av process på ett realistiskt sätt kan garantera kunden att vi faktiskt kommer ha en person på plats inom given tid.

Utmaningen för mig är att få kunden att förstå att det är tempo i processen som gäller och att dessa kandidater inte aktivt sökt tjänsten. Kunden måste förklara och ”sälja in” sig själv och är man van att välja som kund – blir det ibland svårt. Kandidaten väljer att tacka nej.

Jag gillar utmaningar och jag trivs med att ta ansvar.

Jag gillar att Anna, VD på PS Partner, vågar och tror på människor. Att vill man kan man. Jag lär mig oerhört mycket här och det är något jag hoppas att jag alltid skall göra i min karriär.

Ana Shontova, Tech Recruiter & Product Owner PS Tech