PS Partner – så började det

PS Partners grundare och vd Anna Petersson om historien från skidbacken till rekryteringsbranschen

När man jobbar i rekryteringsbranschen träffar man varje dag många människor som befinner sig på olika platser i karriären och för mig är det en stor ära att få vara en del av deras resa. Min egen resa började på ett par skidor. Jag har alltid älskat att ta mig upp för branta backar, stå där en stund på toppen och begrunda utsikten innan jag kastar mig utför.

Efter att jag avslutat mina studier på Handelshögskolan var det skidåkningen som drog, så jag sökte arbete i Alperna – fast besluten att åka skidor en säsong innan jag blev stor på riktigt. Jag fick arbete på Ski Tignes, som ansvarig för personal, logistik och hotell i Val d’Isere. Det var ett fantastiskt jobb på ett fantastiskt tillväxtbolag, dock gav det mig ingen tid alls till att faktiskt åka skidor.

Det var här som jag upptäckte hur viktigt det är med rätt person på rätt plats och efter två år i Frankrike flyttade jag hem till Göteborg för att arbeta som HR ansvarig på företaget vilket var oerhört utvecklande med högt tempo, många människor och stort ansvar. Detta var runt år 2000 då alla skulle arbeta med internet, så jag sade upp mig och startade en internetresebyrå.

Att bygga ett bolag från start med investerare, utveckling av system och affär var väldigt spännande. Jag valde att hoppa av då allt var igång och började på Manpower som konsultchef. Där fick jag möjligheten att arbeta både som konsultchef och rekryterare innan ett erbjudande som vd för ett mindre bemanningsbolag, Flexlife, kom upp. Det antog jag och arbetade med tills ett erbjudande om Dubai lockade för min man några år senare. Jag skulle då vara mammaledig med vår yngsta dotter, så timingen var bra. Under tiden i Dubai startade jag bland annat upp en portal för skandinaver som skulle etablera sig i landet, www.familyindubai.com, som min vän driver vidare.

2010 var det dags att vända hemåt igen och jag träffade olika rekryteringsbolag men ingenting kändes rätt – det kändes inte som att någon jobbade på det sätt som jag såg framför mig. Jag hade en vision om att kunna se långsiktigt på kompetenstillförsel och ta mig tid för människorna vi möter, men alla andra verkade prioritera att hitta en kandidat så snabbt som möjligt. Jag bestämde mig istället för att starta ett eget rekryteringsbolag och tillsammans med en rekryterare som jag anställt på Flexlife tidigare drog jag igång PS Partner.

De första åren gick snabbt, men vi märkte att vi ville bygga bolaget på olika sätt. Den första januari 2017 stod jag därför som ensam huvudägare av PS Partner med 6 anställda och sedan har det gått fort.

Vi har anställt en marknadsansvarig, ett researchteam och flera rekryterare. I november startade vi ett kontor i Borås och nu i augusti startade vi i Stockholm. Vi är nu 17 personer på kontoren och 35 konsulter inom ekonomi & administration som arbetar ute hos våra kunder.

Än idag är det den idén företaget bygger på: att se människorna bakom kandidaterna och följa dem långt på vägen. Vi vill ta ett långsiktigt ansvar, både för kandidaten och kunden, och vara med som ett bollplank under hela det första året för att se till så att rekryteringen verkligen blir så bra som möjligt. För oss är det viktigt att ge alla en chans – inte bara de som uppfyller varje kriterium på kundens drömlista (ofta är det faktiskt inte de mest uppenbara som blir de bästa rekryteringarna). Vi vill vara ärliga och respektera varenda kandidat, samtidigt som vi bidrar till kundernas affärsutveckling ur ett HR-perspektiv.

Det allra roligaste med mitt jobb är då vi hittat en kandidat för en position som kanske är lite större än kandidaten tänkt sig. Det kan kännas läskigt, men när vi ser potentialen i en person vill vi alltid hjälpa till och stötta till att våga ta klivet. Samtidigt kanske kunden egentligen hade tänkt sig något annat, någon med lite mer erfarenheter av en liknande tjänst, men även de måste våga lita på att vi hittat den bästa personen för jobbet. När vi hälsar på hos företaget efter personen startat, visar det sig att rekryteringen varit helt perfekt för båda parter. Både företaget och den anställda har utvecklats – det är min drivkraft. Att få vara en affärspartner till våra kunder.

Skidåkningen är fortfarande jätteviktig för mig, det är den ultimata bilden av en utmaning: Att gå upp för backen är tufft och jobbigt, men snart står du där på toppen och ser ut över utsikten. Det är både fantastiskt vackert och samtidigt ganska läskigt – men du måste våga kasta dig utför. Det är det allt handlar om.

Anna Petersson, VD & Grundare PS Partner AB