Är du en stjärnföretagare?

Jag snubblade över en intressant lista som gör dig till en stjärnföretagare – läs och inspireras!

Direktkopierat från Johannes Hansen;

Bli en stjärnföretagare

Jag lever med övertygelsen om att alla småföretagare kan tjäna 12 gånger så mycket pengar, öka sin produktivitet med minst 200% och känna sig mer levande under tiden. Följande principer har jag lärt ut till tusentals småföretagare som har påbörjat sin omloppsbana som stjärnföretagare. Nu är det din tur.

1. Stjärnföretagare har en vision
Alla framgångsrika entreprenörer har en vision. De satt kanske inte med ett anteckningsblock och skrev ner hur deras bolag skulle växa, vilka nyckeltal de skulle uppnå eller vart i världen deras produkter skulle säljas, men dom såg något framför sig.
”Jag ska fan känna mig levande varje dag jag går till jobbet”, ”Är det inte roligt så gör jag det inte”, ”Kundens värld kommer alltid först”,
”Vi ska ta över världen” eller ”Jag går inte hem förrän jag känner mig nöjd med mig själv”- är alla exempel på citat från några av Sveriges
mest framgångsrika entreprenörer ”som inte hade några mål” – men dom hade en vision.

2. Stjärnföretagare företagare tar ansvar
”Det är mycket nu”, ”Livet som företagare är svårt”, ”Kunderna blir aldrig nöjda”, ”Man ligger alltid efter med något”. Det finns inget mer deprimerande än att lyssna på hur företagare klagar över hur tufft det är. Vi har valt att driva eget för att vi gillar att styra vårt eget liv och för att vi vill bestämma över oss själva. Det är dags att lägga ifrån oss offerkoftan, ta på oss ansvarsmössan och se till att vårt liv som företagare bli spännande, roligt och växande.

3. Stjärnföretagare söker upp inspiration
Inspiration är ingen slump. Inspiration är effekten av att du bokar in luncher med människor som ger dig energi, lyssnar på din favoritmusik och tittar på Youtube-klipp med fantastiska föreläsare. Eller genom att gå på utbildningar eller kurser som ger dig nya perspektiv. Inspirerad är något du kan välja att vara genom att göra det som inspirerar dig till en vana. Inspiration går över när du slutar precis som du blir svag när du inte tränar. Tränar du regelbundet förblir du vältränad, söker du upp inspiration regelbundet så förblir du inspirerad.

4. Stjärnföretagare tränar på att prioritera
”Jag har inte tid”, ”Det får inte plats mer i kalendern”, ”Jag förstår inte hur jag ska hinna med” – Självklart. Ditt liv är alltid fullt. Den viktiga frågan är vad ditt liv är fullt av. Livet som företagare är upptaget och det finns alltid mer att göra än du har timmar på ditt dygn. Försök aldrig att börja göra något nytt förrän du aktivt väljer att ta bort något annat. Du ska BÖRJA ta fler kundmöten, ja då måste du SLUTA sortera papper varje morgon. Prioritering handlar inte om att skriva upp saker du ska göra på en lista. Det handlar om att stryka massor och göra det viktigaste.

5. Stjärnföretagare tänker större
Boka tre gånger så många kundmöten nästa vecka. Gå inte ifrån ditt säljmöte utan att fråga kunden att köpa för tre gånger så mycket som du normalt säljer i genomsnitt. Ta fram din budget i excel, markera hela dokumentet och mata in ”gånger tre”. Du kanske tänker, ”men det kommer ju aldrig gå Johannes, jag vet inte hur det skulle kunna gå till”. Självklart inte, då hade du ju redan gjort det. Men genombrott börjar alltid med en stor fråga som tvingar dig till att tänka större. Så vilken fråga skulle du kunna börja med?

6. Stjärnföretagare älskar problem 
Som företagare så levererar du en produkt eller tjänst som på ett eller annat sätt hjälper till att lösa dina kunders problem. Ju större problem, ju fler problem och ju effektivare du löser problemen desto mer pengar tjänar du. Men det är inte alla företagare som älskar problem. Många vill att dom bara ska ta slut. Tyvärr innebär det ju att deras företag kommer att gå i konkurs. Problemen är din bästa vän, du kommer att vakna upp och har problem och du kommer gå och lägga dig och ha problem och den dagen du inte har problem – då har du verkligen problem – för då har du inga kunder.

7. Stjärnföretagare är modiga
Varje framgångsrikt bolag började med en människa som hade en idé som ingen annan kunde se. En människa som bröt mot regler, som vågade hoppas och som satte upp orimliga mål. Det finns en myt om att företag växer. Det gör de inte. Företaget växer för att du växer. För att människor växer. Och du växer när du gör saker du inte är bekväm med. Saker som kan leda till rädsla, tvivel eller förvirring. Men mod är inte att inte känna rädsla, mod är att känna rädsla och göra det ändå. Så om du vill att ditt företag ska växa behöver du känna rädsla. Och agera modigt.

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och inspirationsföreläsare som utmanar dig till att tänka större och bli mentalt starkare för att maximera din potential. Sedan 2007 har han tränat ett par tusen entreprenörer i personligt ledarskap, inspirerat tiotusentals gymnasielever till att bli modigare, och föreläst för chefer i flera av Sveriges största företag.

Nå… är du en stjärnföretagare?