Bygga bolag och skapa framgång

Idag hälsade vi på hos Framtidens företag – en inkubator fokuserad på tjänsteföretag som startades 1999 av Handelshögskolan. Vi har haft turen att få arbeta med flera av dessa företag bl.a Substly, Mindworkout och Healthmakers Technologies. Fantastiska företag med stort mod och spännande idéer.

Caroline Spännar som är en av grundarna på Mindworkout har jag haft turen att få följa från första idé kornet till det fullfjädrade bolag som de är idag, nästan 5 år senare. De var tidiga med tanken på att man behöver träna hjärnan lika mycket som övriga kroppen. Att vara föregångare i en bransch är utmanande och ställer höga krav på envishet, grit och passion. Det har verkligen både Caroline och AnnaKlara. De har haft sin idé, testat, utvärderat, skruvat och kommit fram till ett koncept som verkligen fungerar. De har heller inte varit rädda för att ta hjälp under vägen – vilket jag tror är en av deras framgångsfaktorer.

Idag arbetar de med både workshops och digitala lösningar – vilket är en spännande kombination.

Ola Sköld på Substly kännetecknas av samma driv, att göra skillnad och att förenkla vardagen för människor och bolag genom att få koll på alla abonnemang och licenser. Allt det där som man retar sig på, men aldrig orkar göra.

Cecilia Videceli vill göra skillnad genom att underlätta den kommunikativa delen inom vården – att göra det enklare för både vårdtagare och vårdgivare. Så självklart, men ingen som kommit på denna briljanta idé innan.

Jag fick frågan häromdagen av Fanny Dolff – hur har jag lyckats att bygga ett framgångsrikt bolag. Bara frågan känns utmanade – har jag byggt ett framgångsrikt bolag? Vad är framgång egentligen? Så många personer som du frågar – så många svar får du antagligen.

Jag är oerhört stolt över PS Partner och det som vi har gjort. Jag har ända sedan starten haft en drivkraft att göra skillnad för människor som vill göra något annat. Jag har sett vägen så tydligt, och många gånger förväntat mig att andra ser det samma som jag. För mig är det så självklart. Men inte för andra. Det har varit otaliga sömnlösa nätter, isande kårar längs ryggraden, frivilliga och ofrivilliga utmaningar, misstag, blunders, segrar. Jag har jobbat oerhört mycket, men aldrig sett det så. Jag har missat saker som andra prioriterar. Men jag har aldrig ångrat mig, jag har haft förmånen att få jobba med det bästa som finns, med en passion och glädje i att få göra skillnad, på det sätt som jag tror. För mig går det inte att mäta framgång, men jag kan bli bättre på att se vad vi åstadkommer och inte springa vidare till nästa trappsteg. Det har inte varit lätt, och varje dag är en ny dag där du måste göra det lite bättre än igår – i vår bransch är du aldrig bättre än din sista rekrytering. Och det gör det så oerhört kul.