Att hamna rätt

Jag möter många människor i mitt arbete som inte mår bra.

De är på fel plats i fel tid och i fel organisation. Men lider och tiger. Ovanför dem sitter det en annan person som också är på fel position i fel organisation och tiger. Det ger oöverskådliga skador, både på individnivå och organisationsnivå. Ibland önskar jag att det gick att sätta en prislapp på vad fel chef på fel plats kostar. Många miljoner är min gissning. Hur skall vi då skapa en förstående och snäll organisation där förtroende, givmildhet och stöttning råder? Det krävs mod, långsiktighet och vilja, tillsammans med ett tydligt ledarskap som uppmuntrar ifrågasättande. Men, ifrågasättande på rätt sätt. Jag möter lika många organisationer där snällhet, eller mer snällhet förklätt till björntjänster råder. Man tar så mycket hänsyn och curlar så att man glömmer bort uppdraget – varför är vi här egentligen? Det blir inte heller bra. Jag ramlar tillbaka på ett tydligt och öppet klimat där alla vet och sympatiserar med syftet och meningen med arbetet. Det är min väg att nå en mer förlåtande kultur. Jag läste en artikel av Stefan Einhorn som gjort en undersökning av vilka vår tids dödsynder är http://www.vi-tidningen.se/2014/08/stefan-einhorn-och-de-nya-dodssynderna/

Falskhet kommer högst upp. Vilket är intressant. Samtidigt som fler och fler upplever att just falskhet och yta är vardag. Jag vill slå ett slag för snällhet. Låt oss vara snälla och bjud med era medmänniskor, släpp garden och tillåt dig att förvånas.

Inspireras av det här http://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability

Anna Petersson, PS Partner AB