Daniel Samuelsson är en av PS Interims ekonomikonsulter. Lär känna honom här!

Han har två barn, är gift och bor på härliga Öckerö, där hans familjerötter sträcker sig hela vägen tillbaka till 1600-talet.

Som sig bör för en öbo är havskräftor favoritmaten och på fritiden spelar han gärna brädspel i goda vänners lag eller jobbar på ett hus som han tillsammans med sin svärfar renoverar. När Daniel reser så gillar han att göra det med husbil och har tillsammans med familjen besökt flera fina smultronställen på olika platser i Europa. På bilden är han dock på en geografiskt sett mer avlägsen plats,  i de Nepalesiska bergen dit familjen reste under våren. En resa som blev verklighet tack vare döttrarnas enträgna arbete med att samla in pengar till Världens Barn. Familjen bjöds in att besöka ett biståndsprojekt på plats i Nepal!

Om man skulle sammanfatta dig ur ett yrkesperspektiv? Vad skulle man då säga?

Lite kort kan man nog säga att jag ser hur min utbildning kompletteras av en bred praktisk erfarenhet. Jag har varit involverad i varierande frågor utifrån olika fackområden, infallsvinklar och ansvarsområden. Genom åren innebär det roller som VD, Ekonomiansvarig och Controller och de har gett mig en helhetssyn på företagande vilket i kombination med min bakgrund och min analytiska förmåga, gör att jag har lätt för att ifrågasätta, utreda och analysera olika nyckelfaktorer för en verksamhet.

Ok! Intressant, berätta lite kort om ”de senaste åren”. Vad har du haft för dig?

De senaste åren har jag arbetat deltid som controller på Ö-varvet AB, där mina arbetsuppgifter helt och hållet varit inriktade på att utveckla den ekonomiska rapporteringen för Ö-varvet och dess systerbolag, vilka samtliga är varvsföretag.

I några fall har jag med hjälp av till exempel Excel sammanställt data från olika system, för att kunna få ut information som egentligen varit svårtillgänglig i systemet. Liksom på andra jobb har jag arbetat självständigt med rapporterna och oftast har jag börjat från noll inom områden där företaget tidigare inte haft någon rapportering. Något jag tivs bra med.

På senare tid har jag också allt mer gått över till att arbeta i olika rapportsystem och bland annat använt SQL-programmering för att via Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS) hämta data till rapporterna och sedan skapa presentationer i Microsoft Visual Studio.

Jag är, utan att på något sätt skryta utan genuint bara berätta, något av en expert i Excel och med gedigen erfarenhet av programmet efter otaliga rapporter och sammanställningar vågar jag påstå att få mäter sig med liknande spetskompetens.

I några fall har jag med hjälp av till exempel Excel sammanställt data från olika system, för att kunna få ut information som egentligen varit svårtillgänglig i systemet.

Vad är det som gör att du trivs med uppdrag som är på deltid? Hur kommer det sig att det är specifikt det som du söker?

Ja precis, jag söker deltidsjobb. Gärna tre dagar i veckan, men allt från en till fyra dagar i veckan är möjligt. Jag är övertygad om att en deltidsanställning innebär fördelar för båda parter, som vi genom ömsesidig flexibilitet kan utnyttja. Jag är inte främmande för ett arbetsschema som skiljer sig lite mellan veckorna. Till exempel att arbeta tre dagar en normalvecka, men fyra dagar veckan före månadsrapportering.

Vid behov kan jag arbeta extra utöver överenskommen arbetstid, även heltid, vilket underlättar för att hantera arbetstoppar.

Det är där jag har en fördel gentemot andra med liknande profil som mig. Det faktum att jag söker en deltidstjänst gör att mina önskemål passar extra väl ihop med många företags behov.

Dessutom är det lättare att utforma en deltidstjänst på ett sådant sätt så att de ekonomiska rapporterna är i fokus och inte trängs undan av andra arbetsuppgifter. Nu ser jag fram emot mitt nästa uppdrag och tycker det ska bli spännande att se vad det skulle kunna vara!