En evig resa…

Jag har nästan nyss upptäckt tjusningen med att åka tåg…

…och förutom alla olika människor man träffar, tjuvlyssnar på och pratar med, så är resan genom Sverige fantastisk. Inte bara för att du får 3 timmar fokuserat arbete, dålig connection vilket gör att du inte avbryts av mailklockan, utan möjligheten till reflektion.

Jag är så innerligt tacksam. Varför? Jo, därför att för drygt 2 år sedan gav jag mig av på en resa med PS Partner mot något nytt och annorlunda. Det var (och är fortfarande) så många idéer som hela tiden poppar upp i mitt huvud och hade så gjort i många år. Nu, nu skulle allt verkställas.

Wow! Vilket tempo och vilka grejer vi har gjort! Vilka lärdomar jag själv har fått och vilka fantastiska människor jag har mött. Jag är på väg från Malmö där jag mött Kristina Lundin Medved som valde att hoppa på vår resa den 1 mars 2019.

Hon startar PS Partner Malmö och har nu gjort första månaden. Hon har fixat kontor och börjat att öppna dörrar i regionen. Ninna, som hon vill kallas, är fortsatt glad, nyfiken och tycker att det är oerhört spännande att inta Skåneregionen med vårt koncept. På hennes sätt.

Igår var jag i Stockholm…

…och hälsade på Helen Lagergren Rydberg som drivit PS Partner Stockholm i dryga 7 månader nu. Hon reflekterade också över ”heaven & hell”, hur det är att verkligen starta upp från scratch, nytt bolag i ny stad, där vi är helt okända.

Det går inte att förklara, det måste upplevas. Det finns så klart anledningar till att inte alla startar bolag hela tiden. Många är ordspråken som kan nämnas ” det som inte dödar härdar” eller ”bakom varje moln skiner solen”. Nu är Helen på väg och får ny kollega i början av april. Otroligt!

I måndags pratade jag med Katarina Czudowska…

…som startade PS Partner Borås för 17 månaders sedan. Jag minns hennes första 6 månader, som även de var ”heaven & hell” och hur hon nu har 2 anställda och på väg att rekrytera nr 4 och 5. Fantastiskt! Men, inget kommer gratis. Det finns liksom inga genvägar i det här, hur gärna man än hade önskat.

Jag landar in på kontoret i Göteborg…

…där vi nu är 15 personer.

Här är vi en helt annan organisation med likande men ändå helt andra utmaningar. Delaktighet, samarbete, drivkraft. Vi lär oss hela tiden, och det är väl egentligen det som det handlar om? Tillsammans och framåt.

Jag är så innerligt tacksam för alla möjligheter, människor och utmaningar.

Tack.

Anna Petersson, Grundare och VD av PS Partner AB