Expand and enjoy

Jag har gjort mitt livs första riktiga träningsresa. Tack vare Petra och Sara. Sara har bott och arbetat runt om i Europa det senaste decenniet. Hon är PT och en mycket bra sådan. Jag har, via min väninna Petra, fått hänga med på träningar med Sara i sommarvärmen och har alltid varit helt slut. Vilket är härligt. Vi har flera gånger påtalat för Sara att detta vore toppen att göra i varmare breddgrader. I våras kom en inbjudan till Expand&Enjoy. Sara och hennes kollega Marie bjöd in till träningshelg i Alicante – ljuvligt. Jag anmälde mig direkt. Tiden gick fort och en dag i September ringde min väninna och sade att ”nu ses vi om 2 veckor”. Ups, jag hade missat att tiden gått så fort och var inte riktigt med på att det bara var 2 veckor kvar. Men, vips, så satt vi på flyget till Alicante.

Vi landade vid midnatt, fortfarande lite stressade, efter att ”bara skulle ha avslutat på jobbet” och stressat iväg. Vi togs emot av en härligt ljummen vind. En man stod och väntade på oss vid sin bil och packade snabbt in oss. Vi körde ut i natten. Det var små ljuspunkter här och var, vi kunde ana att vi körde längs kusten, men såg i princip ingenting. Han stannade till vid en hotellobby där en man kom ut och gav oss hotellnummer och nycklar. Mina två rumskompisar hade kommit tidigare. Hotellet var uppbyggt av små 2våningshus i olika vackra färger, som en liten stad runt en vacker piazza med gradäng som strävsamt klättrade upp mot bergen. Härliga dofter, härlig värme. Jag letade mig fram till rätt nummer och upp längs en liten smal trappa, i mörker. Jag låste försiktigt upp och fann mitt rum. Lite märklig känsla att smyga in i en lägenhet där 2 andra sover och hoppas att det är rätt. Jag kunde inte låta bli att smyga ut på balkongen där jag hörde vågorna alldeles intill, men jag skymtade bara skummet i månskenet. Jag smög in till min härliga hotellsäng och ställde klockan på 06.30. Enligt programmet startar torsdagen 07.00 med gemensam löpning.

IMG_7410

06.20 vaknar jag. Det tar några sekunder innan jag förstår var jag är. Jag smyger in till det andra rummet för att se om det verkligen är mina vänner som sover där. Ja, mycket riktigt – ett kärt återseende och springkläder på. Vi samlas utanför entréen och jag börjar få en idé om gruppen. Vi är 47 kvinnor/tjejer/damer som tycker om träning och som på olika sätt känner till Sara och Marie. Det är fortfarande mörkt, man kan skönja soluppgången, men vi är inte där ännu. Det är varmt, shorts och linne fungerar fint. Vi delas in i 2 grupper, en för de som vill gå och en för de som vill springa. Jag känner hur det spritter i kroppen och hänger förväntansfullt på löpargänget. Vi startar med en lång seg uppförsbacke. Det känns lite stumt i benen, men så snart blodet börjar hitta ut i muskelfibrerna svarar kroppen. Vi springer och småpratar och håller en skön fart, upp och ner, terrängen är kuperad. Jag hamnar bredvid en kvinna i samma tempo och vi börjar prata. Vi gillar båda löpning och hon har gjort några maraton fler än mig. ( Inte så svårt då jag endast har gjort ett..) Så härligt att hitta en löparkompis i samma takt! Efter en knapp timma går turen mot sitt slut och jag känner mig väldigt badsugen. Några av oss springer ner till stranden och kastar oss i havet – helt underbart! Nästintill lite skyldig känner jag mig. Bara för att det är så himla härligt, nästan lite för härligt, en vanlig torsdag i september…

Anna tränar

Efter bad och dusch väntar en fantastisk frukostbuffé och mer prat med nya och gamla vänner. Dagen fortsätter med strykepass med Sara och mental träning med Marie. Båda mycket givande – på olika sätt. Eftermiddagen avnjuts vid stranden och avslutas med ett styrkepass till. Middagen serveras på piazzan och jag känner mig så fantastisk tacksam. Kroppen ömmar lite, nya bekantskaper har gjorts, det är varmt och härligt och detta är bara första dagen… underbart.

Helgen löpte på i samma tempo, mycket träning, mycket prat och god mat. Det var min första träningsresa. Jag skall erkänna att jag har varit oerhört skeptisk, men är helfrälst. Få ynnesten att träna hårt, äta gott och lära känna likasinnade i min ålder.

Rekommenderas varmt. Skulle ni vara intresserade av att hänga med? Maila mig anna.petersson@pspartner.se

 

https://www.facebook.com/expandenjoy/