Möt Karin Odhnoff – Konsult genom PS Interim

PS Interim konsult & en av våra samarbetspartners inom HR-Karin Odhnoff

Jag hittar henne med en kopp kaffe iförd en härligt röd sjal och hon lyser upp när jag berättar att kontorshunden Elsa fått följa med. Karin berättar glatt att hon också har hund och att han dessutom är av en liknande sort. Jag anar med andra ord att det måste vara en otroligt stilig vovve.

Karin ser Elsa i ögonen och noterar direkt hennes sinnelag och sätt att vara. Lugn, sansad och lite nyfiken. Det slår mig hur intresserad hon är av relationer. Både till människor men bevisligen också till hundar.

Hennes karriärsval är alldeles tydligt väldigt passande och jag förstår att hon är så omtyckt och framgångsrik inom sin profession.

Vem är Karin Odhnoff?

Karin beskriver sig själv som energisk, nyfiken på mycket och speciellt mötet mellan människor och relationer dem emellan. Hon har jobbat länge inom HR. 30 år har det hunnit bli och sedan 2 år tillbaka är hon nu egen företagare vilket hon tycker känns riktigt roligt och är något hon verkligen trivs med. Så till den grad att hon ibland kan ångra att hon inte tog steget tidigare. Då och då får hon förfrågningar om större uppdrag, varav ett riktigt spännande att nämna var som HR direktör på en av Sveriges största myndigheter.

Karin bor i Åhus med sin man och den stilige hunden, har två utflugna barn med spännande framtid efter studier i Kina och Australien och hon tar uppdrag som kräver HR expertis inom tex arbetsrätt, verksamhetsövertag, problemlösning eller mentorsuppdrag.

Karin arbetar också som lärare vid IHM i Malmö där hon utbildar vid Yrkeshögskoleutbildningen. Det är utbildning inom HR, lön samt arbetsrätt.

Karin – om att arbeta som konsult

PS Interim och Karin kom första gången i kontakt då Melleruds Kommun sökte en interim HR Chef.

Uppdraget var på 3 månader men förlängdes till 7 då man ville hitta en ny kommunchef innan man tillsatte permanent HR chef. Karin var onekligen otroligt populär och fick förfrågan om att söka den fasta tjänsten, men kände att hon efter så många år som anställd nu verkligen ville fokusera på att driva eget och se vad det kunde leda till.

För Karin passade det perfekt att vara på plats tre dagar i veckan och hon ser många fördelar med upplägg som detta. Upplägg där man löser rekryteringsbehov genom att snabbt få kompetent och erfaren konsult på plats genom att inte enbart söka i närområdet.

En av fördelarna som Karin ser det är att man hinner jobba mycket på tågresan till och från, men också att man väl på plats verkligen fokuserar på uppdraget på ett annat sätt än då man sitter hela veckor med samma uppdrag.

Att jobba mobilt ser Karin som en stor potential och styrka, både för konsulten och för kunden. Man är tillgänglig då behovet finns och man kan vara snabbt på plats utan en hel massa administration som annars kan försena.

Just nu har Karin ett uppdrag hos Ale Kommun där hon är tillgänglig för en HR-avdelning under ett antal timmar varje vecka. De når henne på telefon, mail eller Skype, och det kan handla om alla de frågor som uppkommer på en HR-avdelning.

Karin kan bistå med kvalificerad rådgivning inom arbetsrätt och HR, digitalt eller IRL och det är på så sätt en tjänst som är ger svar direkt, är kostnadseffektiv och klimatanpassad.

Karin, som många av våra underkonsulter, har ett stort spann av tjänster i sin portfölj och lyfter särskilt fram:

  • HR-direkt – till HR-avdelningar och till chefer
  • Utbildning inom HR och arbetsrätt – erbjuds till HR och verksamhet utan egen HR. ex utbildning i förhandlingsteknik genomförs i december
  • Läraruppdrag IHM
  • HR-advisory – kvalificerad rådgivning inom HR och arbetsrätt
  • Stöd vid ”svåra samtal”
  • HR-Interim – kortare eller längre uppdrag som HR-chef eller annan chefsroll
  • Oberoende utredning inom ex arbetsmiljö eller diskriminering,
  • Mentor – uppdrag som mentor till HR-chefer

Vad är då det bästa med att jobba som konsult?

Det bästa med att vara konsult säger Karin är att man tvingas vara inläst, påläst och ”på tårna”. Man får driva sig själv och tvinga sig att hela tiden utvecklas. Den ”trigger” som uppstår genom att alltid driva på, tillsammans med det naturliga nätverkandet som kommer med detta, gillar Karin skarpt och hon ser det som otroligt givande och stimulerande.

Att inte veta allt som händer framöver blir spännande och det känns intressant att se vart man själv tar sig eftersom man ju skapar sin egen tid och sina egna resultat.

Varför samarbeta med PS Interim?

Vi är ju såklart nyfikna nu på vad det är som Karin tycker gör PS Interim så bra och hon svarar att hon verkligen uppskattar den nära kontakten. Att uppföljningarna alltid är så genomtänkta och noggranna med såväl underkonsult som kund.

PS interim har ett genuint intresse av hur det gått och det är tydligt ett riktigt starkt ben inom PS Partner organisationen.

Karin tycker att man alltid är väl förberedda och erbjuder optimala lösningar mellan kund och underkonsult. Hon ser också styrkan i att kunna identifiera behov för att sedan sälja in tjänster till kunderna som de ännu inte efterfrågat eller insett att de behöver. Man är affärskonsulter helt enkelt.

Sara Drougge, Marknadsansvarig PS Partner