Vi presenterar – Lucka 7

Det har blivit dags att öppna lucka 7 i PS Partners Julkalender, 2018!

EQ eller emotionell intelligens är en samling förmågor som gör dig framgångsrik i yrkeslivet, mer tillfreds med dig själv och ger en känsla av harmoni och balans ditt liv. Vetenskaplig forskning på området visar allt tydligare att individer med en kombination av högt IQ och EQ har lättare att lyckas än individer som enbart har ett högt IQ.

Emotionell intelligens är här för att stanna, och det kanske bästa av allt: den går att träna upp!

Därför tänker vi på PS Partner, såhär i juletider, bjuda dig på vår egen kalender full av EQ-godis, 16 sorter, i varje lucka. Våra ledord för EQ är som bekant att allt är vetenskapligt grundat, mätbart och konkret. Dessutom lägger vi till hur du kan träna det, om du vill.

Det är så här vi jobbar. Först säkerställer vi vad eller vem vi ska leta efter, sedan matchar vi ihop behov och resurs och genomgående i allt detta så har vi kul och bygger relationer med våra kunder, kandidater, kollegor, vänner, ja alla intressenter.

Kort sagt; Emotionellt intelligent julpyssel ända fram till julafton!

God Jul!

Lucka 7 – Sociala relationer

Sociala relationer är förmågan att skapa, utveckla och upprätthålla ömsesidigt goda relationer som kännetecknas av tillit och omtanke.

Emotionellt intelligenta personer tenderar att ha utmärkta sociala färdigheter, både när det gäller att hantera sig själv och att vara en bidragande medlem i team som arbetar mot ömsesidiga mål. Detta är åtminstone delvis tack vare deras förmåga att hålla koll på sina egna såväl som andras känslor.

Människor med goda utvecklade förmågor inom sociala relationer vet hur man hanterar personer effektivt, bibehåller hälsosamma sociala förhållanden och hjälper personer runt omkring dem att bli framgångsrika. Oftast kan vi, när vi utvecklat dessa färdigheter, bygga hållbara och tillförlitliga relationer med alla typer av människor, oavsett om de ”gillar” eller inte, och det är bl a det som är avgörande för framgång inom detta område.

Vad kan du göra för att öka din förmåga att bygga och bibehålla sociala relationer?

  • Kom ihåg att fira, men ge också regelbunda erkännanden i vardagen. Använd din empatiska förmåga. Alla gillar inte en massa uppmärksamhet utan kanske mer föredrar ett erkännande på annat sätt.
  • Identifiera en person (kollega, chef, kund) med vilken du har en ineffektiv relation. Välj en med vilken en bättre relation skulle öka dina möjligheter att nå dit du vill. Försök se saker ur hans/hennes perspektiv och gör en lista över vad du tror personen skulle kunna behöva från dig. Träffa personen för att bekräfta din välvilliga inställning till att försöka nå en ömsesidighet.