Mallar och struktur

Är väldigt bra. Vi jobbar kontinuerligt med att bli bättre och förändra och effektivisera. Pratar vi färger och Insight som jag har nämnt tidigare så är inte min styrka långa processer, detaljpill och organisation, dvs jag är inte så himla blå. På något sätt löser det sig – och det brukar det göra. Men jag ser vikten av att ha mallar, struktur och organisation på saker och ting. Det är lätt att bli hemmablind, vi gör det som vi alltid har gjort. Mats startade i tisdags och har börjat titta och vända och fråga varför – vilket är mycket bra. Då måste vi tänka till, en del saker är bra, en del saker behöver verkligen förbättras. Men till viss grad, det måste hjälpa oss i vardagen och inte stjälpa oss. Dit är vi på väg nu.

Jag åt lunch med en ekonomichef och vi diskuterade budget och forecasts. Många bolag lägger mycket tid på det. Till vilken nytta egentligen? Tänk om all tid som vi lade på budgets och forecasts och sedan uppföljning lades på att verkligen genomföra det som vi tänkt? Svindlande tanke. Jag bodde en tid i Dubai och där var man inte så noga med budgets och forecasts, hade man pengar i fickan så handlade man – i stort sett. Det fungerade också…. Men som vanligt och som svensk – lagom mycket är nog bra. Lagom mycket av budget och lagom mycket av innovation.

 

Lite inspiration av en snabb pratare… http://blog.ted.com/2012/06/26/thinking-rationally-think-again-eddie-obeng-at-tedglobal2012/