Mod

Vad är mod?

Kanske svårt att definiera men för mig handlar det om att våga göra det som du drivs till av din nyfikenhet och det som du innerst inne känner är rätt. Det handlar om den där känslan som du inte kan skaka av dig.

Tänk om och tänk om inte….

Det kan kanske summeras som ”magkänsla” och för mig handlar det om en kombination av erfarenhet och förmåga att ta in omvärlden och omsätta det i en handling som leder dig framåt, uppåt, vidare.

Vi pratar ofta om att vara modiga i vårt dagliga arbete, att våga gå på det vi tror på, att våga ifrågasätta det som inte känns rätt och våga utmana våra kandidater och kunder. I våra gener ligger viljan att alltid serva kunden, och att kunden alltid har rätt. Det är oerhört givetvis viktigt att göra detta, men när vi ser att kunden inte kommer att nå sitt mål genom det förfarande som pågår, ja då måste vi bli lite obekväma.

Vi behöver ta med vår erfarenhet och kompetens om marknaden och vägleda både kandidater och kunder och efter diskussioner, feedback och ett gemensamt mål kommer vi snabbt framåt.

Jag har inte alltid gjort det, jag har varit både för snäll och för serviceinriktad i att ”kunden alltid har rätt”. Då har det slutat med att processerna tar längre tid och kandidat/kund inte blir så nöjd som den hade kunnat bli.

Vi måste påminna varandra om att bli modigare och det gör i sin tur att man sover gott om natten. Jag tror att det allra värsta för mig vore att sitta och fundera på något som jag inte vågade, hur kunde det ha blivit….

Allt från att ringa den där kunden, presentera den där kandidaten som känns rätt, men som inte har allt, flytta till Dubai, starta bolag, anställa människor, starta nya bolag…Jag hoppas att jag alltid skall fortsätta drivas av nyfikenhet och den starka känslan av att jag måste testa…

Det finns oändligt många modiga människor och en av dem är Anneli Pompe. Ta en titt på delar av hennes äventyr! 

Anneli och jag har en stor sak gemensamt. Vi älskar livet och kanske tar man det för givet men faktum kvarstår och jag tänker att det blir på något sätt lättare att leva då.

Anna Petersson, Grundare och VD – PS Partner