Nytt år – nya möjligheter

Nytt år – på många sätt en helt ny chans att förverkliga sina drömmar. Innan jul kändes det som att det inte fanns en andra sida av julen. Alla skulle ha allt färdigt på något sätt. Klart, färdigt, fixat och redo. Redo för att starta 2013 på ett helt nytt sätt. På ett sätt känns det så varje nyår och januari, men samtidigt så blir det ofta väldigt likt det år som vi precis har lämnat. Jag tror samtidigt att det är bra att man får hjälp med att se det som en möjlighet att göra något nytt och annorlunda. Vi märker en uppgång av nya ansökningar varje januari och varje september. Då man har haft ledigt i en längre, sammanhängande period och fått möjligheten att tänka till. Både på hur livet varit innan och hur man skulle vilja att det är efter. Till sin hjälp kommer oftast alla söndagsbilagor som fokuserar på allt det nya som man borde lägga sig till med. Allt från ny partner till ny storlek. Jag har läst att inte bara vi ser en ökning av ansökningar efter sommar och jul. Även ansökningarna om skilsmässa ökar. I det spekulerar jag inte vidare. Låt oss återgå till nytt år och nya jobb möjligheter. Flera av de personer som jag har talat med har satt ett nyårslöfte i att byta jobb, bana, ofta hitta glädjen i jobbet igen och gärna i kombination med balans.

Mina nyårslöften skiljer sig inte nämnvärt. De handlar om träning, balans och jobb. Men mer utifrån att det handlar om att jag måste få det att hända. Saker händer inte av sig självt. Jag tror inte på det. En del kan vara tajming – jo, men på något sätt handlar det om att sätta sig i en position där det händer. En del människor verkar vara födda med tur. Saker och ting går deras väg. Jag tror inte att det är tur. Jag tror att de har arbetat för att det skall ske. Har förberett sig, pratat med rätt människor, signalerat vad de vill och styrt skeendena i rätt riktning. Då har det hänt. Mitt nyårslöfte till mig själv är att strukturera mitt liv så att alla saker får plats som jag värdesätter. Skall jag träna 3 ggr i veckan, så måste jag boka in de 3 ggr. Det är jag helt säker på inte kommer att ske av sig självt.

Jag tror på att lyssna på dig själv. Hur snurriga tankarna än kan verka vara så finns svaret oftast inom oss. Om du bara lyssnar. Jag vill sända med er ett fantastiskt tal som inspirerar mig och som tydligare beskriver det jag tror på. Följ ditt hjärta och brinn för det du gör. Steve Jobs – Hur du skall leva innan du dör