Skidfilm och varumärke

I förra inlägget sände jag med några skidklipp. Helt fantastiska, tycker jag. På något sätt så tror jag att jag skulle kunna vara med där i helikoptern, fira mig ner via ett rep, elegant hoppa i skidorna, göra ett snygg klipphopp och landa mjukt, efter en volt, och fortsätta pumpa puder. Jag är inte där, såklart. Men jag tror det. Jag arbetade på Ski Tignes för länge sedan och jag är fortfarande imponerad över deras tänk med marknadsföring. Då marknadsförde de sig hårt med ”skidåkarnas resebyrå” och visade bilder från heliskiing i Iran, eller från en fjord i Nordnorge, där några personer åkte helt orörda, vertikala klippsidor. Det sålde. Sedan att 99,7 % av resenärerna bokade en halvpension i Val dÍsere var en annan sak. Just det där med vem man vill vara, tror man är kontra verkligheten. Det är härligt. ”Om jag bara tränade lite mer, jobbade mindre etc, så skulle jag vara en av de där i helikoptern – visst?”. Jo, det tror jag fortfarande. Och går på reklamen, och köper utrustningen, resan, eller vad det nu är.

Vi är mitt i en diskussion om varumärke på PS Partner, mycket intressant och spännande. Det där med att förmedla rätt känsla av det som vi har pratat om – utmaningen, ”killet i magen” helt enkelt. Hur gör vi det bäst? Ja, det får vi se…