Socialt ansvar – sug på den!

EQ eller emotionell intelligens är en samling förmågor som gör dig framgångsrik i yrkeslivet, mer tillfreds med dig själv och ger en känsla av harmoni och balans ditt liv. Vetenskaplig forskning på området visar allt tydligare att individer med en kombination av högt IQ och EQ har lättare att lyckas än individer som enbart har ett högt IQ.

Emotionell intelligens är här för att stanna, och det kanske bästa av allt: den går att träna upp!

Därför tänker vi på PS Partner, såhär i sommartider, bjuda dig på en hel hög av EQ-godis!

Våra ledord för EQ är som bekant att allt är vetenskapligt grundat, mätbart och konkret. Dessutom lägger vi till hur du kan träna det, om du vill.

Det är så här vi jobbar. Först säkerställer vi vad eller vem vi ska leta efter, sedan matchar vi ihop behov och resurs och genomgående i allt detta så har vi kul och bygger relationer med våra kunder, kandidater, kollegor, vänner, ja alla intressenter.

Socialt ansvar

Socialt ansvar är förmågan eller villigheten att bidra till samhället, gruppen eller rent allmänt till andras bästa. Det handlar om att agera ansvarsfullt, ha en social medvetenhet och att visa omsorg.

Man kan se socialt ansvar som det som dirigerar ditt beteende mot att verka för ett högre syfte och bidra till samhället och dina sociala grupper.

Vissa personer kan lite grann ”fly från” sitt emotionella tillstånd eller sin livssituation genom att hellre fokusera på att hjälpa andra. Om du är överdrivet engagerad i socialt ansvar, kanske så pass mycket att du försummar ditt eget välmående eller har orealistiska förväntningar på dina vänners, familjs eller arbetskollegors sociala eller arbetsrelaterade frågor; kan det vara dags att fundera på motiven bakom denna önskan att hjälpa andra.

För dig som kanske behöver och vill börja utveckla ditt egna sociala ansvarstagande:

  • Använd brainstorming och ta fram ett flertal aktiviteter som du, din familj och dina vänner kan engagera er i för att hjälpa till med dessa välgörenhetsinsatser.
  • Dra nytta av din passion! Vad bryr du dig om? Vad är viktigt för dig?
  • Engagera dig i barnens idrottsklubb?

Det är oro i världen. Idag känns det viktigare än någonsin med klokskaper inte bara i ord utan framför allt i handling; Men vi börjar så här:

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det finns alltid något man kan bidra med. Det farligaste är likgiltigheten”

Jan Eliasson

Text: Helen Lagergren, PS Partner Stockholm & PS Leadership