CFO, Toppfrys

Är du en  CFO med stort engagemang och erfarenhet från producerande bolag som vill bidra i den fortsatta utvecklingen av Toppfrys? Då kan du vara den vi söker. Som CFO på Toppfrys ansvarar du för företagets ekonomifunktion, lönsamhetsfokus samt finansiellt strategiska ärenden. Du kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp och rapportera direkt till moderbolaget i England samt arbeta i nära samarbeten med VD på Toppfrys samt Finance Director Supply på huvudkontoret i London. 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ansvara för ekonomiarbetet samt ha personalansvar för en medarbetare. Du är huvudansvarig för redovisning, bokslut och rapportering så din roll innebär både en del operativt samt strategiskt arbete. Du har en aktiv roll i ledningsgruppen och är affärsstöd i alla frågeställningar av finansiell- och affärsmässig karaktär.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvarig för bolagets redovisning
  • Bokslutsarbete
  • Ekonomiska analyser och rapporter
  • Koncernrapportering
  • Legal rapportering
  • Produktionscontrolling
  • Budgetering- och budgetuppföljning
  • Projekt-, lönsamhets- och utvecklingsanalyser
  • Ekonomiska utredningar och ekonomisk kontroll
  • Investeringsärenden och utveckling rutiner, processer och arbetsmetoder

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi samt en bred erfarenhet från hela ekonomifunktionen med minst fem års erfarenhet av ekonomistyrning och redovisning. Du är affärsdriven och har ett intresse för produktion- och produktionsuppföljning. Du är en trygg och strukturerad ledare och har erfarenhet att arbeta med internationell rapportering.

För att vara framgångsrik i rollen som CFO har du ett strukturerat arbetssätt, en analytisk förmåga och ett eget driv. Du trivs i en miljö präglad av affärsmässighet, tillväxt och ett högt tempo där din flexibilitet, helhetssyn och din kommunikativa förmåga får komma till användning. Vi tror att du har arbetat i en internationell miljö tidigare och talar och skriver flytande svenska och engelska samt har mycket goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser gärna att du har varit delaktig i implementation av Affärssystem. 

Vad erbjuder vi dig?

Du kommer att vara en del av ett expansivt, internationellt livsmedelsföretag med en lokal produktion av frysta grönsaker. Tjänsten är på heltid och placering är på vår anläggning i Brålanda. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Toppfrys samarbetar med PS Partner i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Searchkonsult Mats Törn på 0761-645969 alt mail mats.torn@pspartner.se. Din ansökan sänder du in via www.pspartner.se.

Toppfrys AB är Sveriges största producent av frysta svenskodlade ärter och grönsaker. Vi samarbetar idag tillsammans med ca 300st fristående ärt/grönsaksodlare som finns lokaliserade i området runt Vänerns västra och södra stränder. Vid anläggningen i Brålanda fryser vi in och sedan packas det som skördas i våra kunders olika förpackningar. Under 2017 dubblades produktionsvolymerna i samband med att avtal skrevs med Findus. Verksamheten omsätter drygt 100-Milj Sek under 2018 och vi är i dagsläget ca 50st helårsanställda och under skördesäsong upp mot 100st anställda.