El- och Automationstekniker till Nexans

Vad kan Nexans erbjuda dig?

Som El- och Automationstekniker blir du en del av ett genuint och härligt gäng med framåtanda och en känsla för säkerhet och kvalitet i arbetet. Du kommer att arbeta i en organisation med många intressanta projekt och goda utvecklingsmöjligheter. Du arbetar nära och i samråd med kollegor lokalt i Grimsås, leverantörer och underentreprenörer, alltsammans med mycket klurande, problemlösning, frihet under eget ansvar.

Som El- och Automationstekniker hos Nexans är den ena dagen sällan den andra lik. Du kommer att arbeta med programmering, konstruktion, maskinsäkerhet, förebyggande och avhjälpande underhåll samt ombyggnader och installationer på anläggningens produktionslinjer och fastighetstekniska system. Nexans har både äldre och moderna systemplattformar inom automation och industriell drift, för närvarande 157 linor, alla dessa behöver fungera varje dag.
En hel del roliga projekt väntar och ingår i tjänsten, från förstudie till färdig produktionslina eller fastighetssystem.  

Placering: Nexans i Grimsås

Dina kvalifikationer
Du behöver ha kompetens inom följande områden:

  • Automationsteknik, Styr- och reglerteknik och förstå vad som händer i systemen
  • Felsökning och reparationer av elektrisk utrustning på maskinlinjer inom industrin och fastighetstekniska system
  • Programmering av PLC
  • Olika projekt. (från totalentreprenad till mindre projekt)
  • Konstruktion inom el (tex: Elprocad eller EPLAN), ombyggnad av styrsystem och säkerhetssystem
  • Uppbyggnad och ombyggnad av ett system
  • Kravställan och vara ett bollplank mot entreprenörer, maskinbyggare och företag som programmerar
  • Förebyggande underhåll
  • Svenska och engelska i tal och skrift (Beskrivningar, anvisningar och handböcker är ofta skrivna på engelska och ibland även på tyska)

Dina personliga egenskaper för att lyckas:
Du behöver kunna förklara något komplext på ett pedagogiskt sätt och kunna bibehålla lugnet. Du behöver ha ett stort teknikintresse och kunna kommunicera teknik. Vi vill ha dig som tycker om att arbeta i en serviceorganisation, alltså kunna växla mellan olika situationer och människor i samarbete.

Visst låter detta som ett kul jobb?
Ansöker gör du på pspartner.se/lediga tjänster.
Har du frågor välkommen att höra av dig till Annelie Solhage, tel 0735-338995, annelie.solhage@pspartner.se
Ansök redan idag!

Nexans tryggar tillgången på energi genom sitt stora och varierade utbud av kablar och kabellösningar som förbättrar våra kunders verksamhet och resultat världen över. Med en industriell närvaro i över 40 länder och försäljningskontor över hela världen har Nexans 26 000 anställda och en omsättning på cirka 6,4 miljarder euro. I Sverige är vi drygt 500 anställda. Företaget finns i Grimsås, Västergötland. www.nexans.se