Verksamhetsansvarig till Fiskbranchens Riksförbund

Fiskbranschens Riksförbunds huvuduppgift är att verka för en positiv utveckling av branschen samt att ta till vara medlemsföretagens intressen. Vi samlar kompetens och sprider information som en röst för branschen i vår strävan att skapa en redlig och långsiktigt hållbar tillväxt från hav till bord.

Fiskbranschens Riksförbund (FR) har ett gott anseende, god ekonomi och har en kontinuerlig utveckling av verksamheten.

Som Verksamhetsansvarig får du en fantastisk möjlighet att göra ett bestående avtryck i en bransch som skapar goda och nyttiga måltidslösningar, nya arbetstillfällen och med en möjlighet att påverka miljö och samhälle. Tjänsten är också utvecklande med kontaktytor både lokalt, nationellt och inom EU.

Verksamhetsansvarig

Rollen är en spännande utmaning där du är ansvarig för föreningens viktigaste kärnområden samtidigt som du tar vara på medlemmarnas och intressenters kompetenser och resurser. Detta kräver förmåga att strukturera, prioritera och fokusera dina och föreningens aktiviteter.

Placeringen är i Fiskets hus vid Fiskhamnen i Göteborg där FR sitter tillsammans med flera andra organisationer inom sjömatsnäringen så det finns kompetenta kollegor att samverka med. Miljön är professionell, avslappnad och alla har ett brinnande intresse för sjömat.

Dina huvudmål

 • Säkerställa FR som en naturlig källa till kunskap, rådgivare och remissinstans för sjömat i Sverige och AIPCE (EU).
 • Samordna kompetenser, resurser och arbetssätt som utvecklar kunskapen och arbetet inom föreningen och för våra intressenter.
 • Driva och utveckla viktiga forum och mötesplatser med våra medlemmar och intressenter, såsom vårt Redlighetsforum.
 • Utveckla föreningens kommunikation och förmåga att agera som en röst för branschen.
 • Verka för en hållbar och redlig tillväxt genom gemensamma och etablerade branschriktlinjer i samarbete med Redlighetsgruppen.
 • Huvudsaklig kontaktperson och sakkunnig för våra medlemmar och intressenter inom lagar, regler och handelsvillkor.

Personliga egenskaper

Du är en naturlig relationsskapare och är samtidigt drivande och målfokuserad. Du tar naturligt initiativ för att utveckla verksamheten och är van att driva mot uppsatta mål. Vidare är du strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har en förmåga att genomföra projekt på ett effektivt sätt och har en god analytisk förmåga. Som person är du trygg, jordnära med en god social förmåga att skapa och bibehålla relationer.

Dina kvalifikationer

 • Erfarenhet av livsmedelsindustrin.
 • Erfarenhet av samarbete med myndigheter nationellt och gärna även på EU-nivå.
 • Erfarenhet av att skapa beslutsunderlag och argumentera i både tal och skrift på svenska och engelska.
 • Erfarenhet av sjömat, internationell handel, kvalitets-eller havsmiljöarbete är meriterande.
 • Erfarenhet inom projektledning och verksamhetsutveckling är också positivt.
 • Kunskaper inom MS Office samt flytande i tal och skrift i både svenska och engelska är ett krav för tjänsten.

Ansökan

FR samarbetar med PS Partner i denna process. Gå in på www.pspartner.se, klicka in på annonsen och registrera ditt CV med ett personligt brev. Vi arbetar med ett kontinuerligt urval, sänd in din ansökan så snart som möjligt. För frågor kontakta Searchkonsult Mats Törn +46 761-645969.

Välkommen med din ansökan!

Dela på facebook Dela på twitter Dela på linkedin Dela via mail