Våga fråga

Jag älskar när jag får frågan – Vad kan jag hjälpa dig med?

Så enkelt. Då får jag tänka till – vad behöver jag hjälp med egentligen.

Många försöker hjälpa till för att de tror att personen vill ha hjälp med det ena eller andra – men de frågar inte. Ofta landar det i att båda parter känner att den andra inte förstår.

Inifrån och ut – är det för mig. Du tänker utifrån dig själv – inte utifrån den som du vill hjälpa, sälja till, göra affärer med. En tydlig del för mig i mitt jobb som rekryterare är att många företag tänker inifrån och ut.

Till exempel när man skall söka en ny person;

Vi startar med benämningen av tjänst.

Företaget har gjort en stor intern utredning av vad man skall kalla tjänsterna, differentiera dem och för att det skall bli rättvist – ofta långa och komplicerade titlar som inte säger någonting om vad personen skall göra. Kandidaten som man helst vill attrahera förstår inte ens titeln…

Inifrån och ut.

De måste älska vårt företag och produkt – inte lönen. Ja, så vill man att det skall vara – men innan man arbetat på bolaget är det svårt. Man behöver få lära känna det första.

Inifrån och ut.

Börja fråga – jag gillar Therese Albrechtson sätt – hon frågar innan hon skapar sanningen själv. Hon hade en idé om vad entreprenörer drivs av – men hon ställde ändå frågan till ett stort antal entreprenörer och fick svar.

Detsamma gäller Realcruit – de vågar fråga kandidaterna – då får vi svar på riktigt. Då kan vi göra något åt det.

Våga fråga för att förstå.

 

Anna Petersson