Välkommen Helena Alexandersson!

 

 

 

Berätta lite om dig själv:

Bor med min man och två barn i Kullavik utanför Göteborg. Har jobbat många år i olika spännande tjänster på Collector bank och nu senast som Head of Debt Collection, Norden.  Jag drivs av bolag med stark entreprenörsanda, där engagemang och innovativa lösningar är i fokus. Har en master med inriktning på finansiering i grunden.  Jag började mitt arbetsliv med många arbeten inom hotell och restaurang och det tror jag är en bra skola för att ha service och kundbemötanden i ryggraden. Dock så var jag ung och gjorde en del snedsteg som till exempel be Bono i U2 personligen att skriva på notan vid roomservice, meddela Pavarottis kock att jag vara ansvarig för hotellet (en klassisk språkförbistring) och på två rum ramla med bricka full med mat och dryck i handen.

Hur hamnade du på PS Partner:

Jag har rekryterat i flera år till team som jag själv har varit ansvarig för och kände att det är en del som jag skulle vilja utveckla mer. Jag kontaktade därför Anna som är VD på PS Partner och på den vägen är det. Det var som alltid en stor förändring att byta arbete men jag är väldigt glad att jag tog det steget att efter så många år inom finansbranschen och roller med mycket personalansvar byta till något helt annat. Jag kan rekommendera fler att göra det då jag upplever att man utvecklas på helt andra plan än jag trodde innan.

Vad hoppas du kunna bidra med:

Jag har i flera år brunnit för att arbeta med digitalisering så jag hoppas att kunna hjälpa till att få ett annat perspektiv på hur alla branscher kan bli mer effektiva och tillgängliga med hjälp av digitala tjänster och även hur vi kan utveckla matchning av kandidater till rätt jobb. Jag vill så klart även bidra till ännu fler lyckade rekryteringar och jobba nära våra kunder och hoppas att få bidra med mina erfarenheter inom hur man uppnår effektiva team och genom rätt rekrytering öka affärsnyttan.

Vad gör du när du inte är på jobbet:

När jag inte arbetar så vill jag helst spendera min tid med min familj och med barnen. Vi reser mycket och ser fram emot att inreda vårt nya sommarhus på Mallorca. Jag umgås gärna med vänner och hoppas även att mitt nya träningskort ska ge resultat.