Välkommen Patrik till PS Partner

Vi välkomnar Patrik Carlsson till oss på PS Partner och passar på att lära känna honom lite bättre.

Varför PS?

  • Det är min övertygelse att framgångsrika företag byggs utifrån ett helhetstänk där affären står i fokus och grunden läggs genom rätt organisation, rätt medarbetare och rätt processer. Jag känner att vi tänker lika om detta, både med de tjänster vi erbjuder men också hur PS Partner som företag arbetar.

Vad driver dig i ditt arbete?

  • Jag tycker det är roligt! Tycker det är intressant och spännande att träffa och lära känna företag och personer. Känner en enorm tillfredsställelse när ett uppdrag har avslutats på ett bra sätt.

Vad gör du när du inte arbetar?

  • Besöker du mig hemma är chansen stor att jag står i köket eftersom jag tycker det är fantastiskt roligt att laga mat. Har genom åren engagerat mig runt barnens idrotts- och musikintressen, men nu börjar de bli stora och deras behov av mig minskar fort. Jag tycker om att springa och är med i en löpargrupp hos Friskis & Svettis. Inte alls på elitnivå men vi utmanar varandra, svettas och har sedan trevligt i bastun. Utförsåkning är också ett stort intresse på vinterhalvåret.

Vad kommer vi se mer av när vi lär känna dig?

  • Jag är en ganska lättläst och öppen person så jag tror inte ni kommer få några överraskningar. Tycker om att vara en del i laget och att delta i snacket i korridorerna.

Mera? (PS värdeord) Kan du beskriva vad orden står för – för dig?

  • Jag känner att MERA speglar mycket av mig själv. Mod att vara stolt och stå för sig själv och sitt företag. Att våga ta diskussionen och berätta om egna erfarenheter och insikter. Engagemanget att använda den erfarenhet och kunskap man har för att göra ett så bra arbeta man kan, men också för att utveckla sig själv och de processer man arbetar i. Respekten för att vi är olika med olika behov och infallsvinklar, dessutom övertygelsen om att just mångfalden är en framgångsfaktor för företag. Aktiviteten kommer mycket av engagemanget men det är viktigt att styra det och se till att man arbetar strukturerat och effektivt. Jag tror mycket på att sätta och följa upp mål, för att sedan nå dem.

Din hisspitch om dig själv?

  • Jag är en kille med stor erfarenhet av strategiskt förändringsarbete inom industrin, som med stort hjärta och engagemang vill hjälpa svenska företag att utvecklas och lyckas. Jag tror på långsiktighet och att allt förändringsarbete börjar ”på toppen” och rinner ner genom organisationen. Därför vill jag arbeta med företagsledning, att få rätt personer och rätt organisation på plats.

Skövde – Hur ser du på marknaden?

  • Skaraborg har många små och medelstora tillverkande företag, ofta familjeägda. Det finns en stor potential i dessa företag om de aktivt hänger med i utvecklingen, vad gäller produktionsmetoder men också i stor grad att utveckla de ”mjuka sidorna” av företagen. Personal, organisation, varumärke etc. Där har PS Partner en viktig roll att spela.
  • Science Park Skövde har under senare år blivit en stor och betydelsefull arena för mindre företag som är sprungna ur högskolan. Många av dessa företag inom spelutveckling, nättjänster mm är mycket framgångsrika men behöver hjälp att ta ”nästa steg” resurs- och organisationsmässigt.
  • Skövde är också VGRs nav för Skaraborg och Regionen har en hel del verksamhet förlagd till Skövde. Det finns också ett antal framgångsrika kommunägda företag i Skövde och grannkommunerna. Samtliga dessa verksamheter upphandlar sina tjänster genom offentlig upphandling.

Vilka hål fyller vi?

  • Det finns flera rekryteringsföretag som verkar i Skaraborgs län men jag ser att PS Partner tar ett bredare, större och mer ansvarsfullt grepp. För oss handlar det inte om att förmedla CVn och kandidater till en uppdragsgivare, utan med stort engagemang sätter vi oss in i företagens situation och hjälper dem att utveckla sin långsiktiga resurs-/kompetensplanering. Jag tror att vi det finns ett stort hål att fylla, men kanske att vi måste hjälpa företagen att bli medvetna om detta.

Varmt välkommen till oss Patrik, det skall bli spännande att arbeta tillsammans!