Välkommen till PS Partners Julkalender 2018!

Varmt välkommen till PS Partners Julkalender – 2018!

EQ eller emotionell intelligens är en samling förmågor som gör dig framgångsrik i yrkeslivet, mer tillfreds med dig själv och ger en känsla av harmoni och balans ditt liv. Vetenskaplig forskning på området visar allt tydligare att individer med en kombination av högt IQ och EQ har lättare att lyckas än individer som enbart har ett högt IQ.

Emotionell intelligens är här för att stanna, och det kanske bästa av allt: den går att träna upp!

Därför tänker vi på PS Partner, såhär i juletider, bjuda dig på vår egen kalender full av EQ-godis, 16 sorter, i varje lucka. Våra ledord för EQ är som bekant att allt är vetenskapligt grundat, mätbart och konkret. Dessutom lägger vi till hur du kan träna det, om du vill.

Det är så här vi jobbar. Först säkerställer vi vad eller vem vi ska leta efter, sedan matchar vi ihop behov och resurs och genomgående i allt detta så har vi kul och bygger relationer med våra kunder, kandidater, kollegor, vänner, ja alla intressenter.

Kort sagt; Emotionellt intelligent julpyssel ända fram till julafton!

God Jul!

 

Lucka 1 – Självkänsla

Vad kan vara en bättre start på advent och så småningom jul än att reflektera över att bli en mer emotionellt medveten kollega, ledare, förälder, vän, människa än att börja med sig själv?

Att ha en god självkänsla är att respektera sig själv, ha en medkänsla för sig själv och i alla fall större delen av tiden tycka om sig själv och känna att man duger.

En person med tillräcklig god självkänsla, som hamnar i en situation där hon får kritik, tänker i stunden ”Det här borde jag kanske ha tänkt på”, men efter någon dag när hon korrigerat det så går hon vidare. En person med lägre självkänsla är oftast däremot inte så flexibel i tankarna och kommer att vara fast i tankarna längre. Problemet förstoras.

Varför är det viktigt att vara medveten om att jobba med självkänslan?

Dålig självkänsla kan bero på många saker, men saknar vi den kan vi få problem att nå vår fulla potential, vi kan stanna i relationer som inte är bra för oss och i förlängningen kan vi rentav bli deprimerade.

Hur är det med dig? Har du en inre röst som är allt annat än snäll? Får du ett sjunk av kritik? Då kommer vi med goda nyheter:

Ja, då kanske vi behöver träna upp självkänslan, det kommer inte av sig själv. Lite som att träna när vi har dålig kondition.

Så här kan du göra för att träna på att få en tro på dig själv som både syns och känns:

  • Lyssna på dina egna tankar. Hur schysst är du mot dig själv? Stanna när du är i en negativ tanke; Är du verkligen en så dålig person?
  • Fundera på hur en person med bra självkänsla skulle agera i den situationen du själv är i? Gör som den personen! (Fake it ´til you make it)
  • Våga ta ordet på möten.
  • Undvik att börja meningen med ”jag vet inte men..”
  • Skriv dagbok; Vilka tankar har du i ditt huvud? Det kan skapa perspektiv om hur ditt eget självprat ser ut.

Ska du ge ett Nyårslöfte?

Vad sägs om: ”2019 ska jag träna på att snabbare gå vidare efter kritik och motgång, jag ska stötta mig själv till det och klappa mig själv på axeln.”