Varvet – det härliga?

Så var det gjort. Jag sprang i lördags – i det härliga sommarvarma Göteborg. Vilket arrangemang, vilka hjältar, och vilken tragik med dödsfall. Fruktansvärd avslutning på en fin dag.

Jag sprang New York Maraton i november och tränade ganska väl till det. Var nöjd med min tid och min prestation. Jag har haft svårt att motivera mig för Göteborgsvarvet – har sprungit lite grann, lite skvättar här och där. Någonstans i mitt bakhuvud har det funnits att ” jag sprang ju 4,2 mil och det gick bra – hur svårt kan det vara?”. Ja, jättesvårt. Jag kan inte lagra kondition och mil i benen i 6 månader – det vet jag och det kände jag i lördags. Halva loppet gick fint, då låg jag på ok kilometertid. Underbar stämning, musik och hejarop. Härliga medlöpare, allt ifrån supersnabba atleter till hockeyutklädda killar.

Så kom vi en bit in på Hisingen,  in och ut på kajen, i alla dessa fickor och vrår och solen som gassade. Så varmt. Jag sprang inte förra året – och jag förstår att detta var inget mot då – men för mig var det väldigt varmt. Till slut ser jag Göta Älvbron, sista långa uppförsbacken, varmt, mjölsyra, men jag segade mig upp. Efter toppen på bron, vid 17 km blev det tyngre och tyngre, det stramade i bakre lårmuskler, fötterna var varma, händerna var varma, huvudet var varmt, det kändes inte som att det var nerför, snarare uppför hela tiden. Men jag knatade på, gick inte – bara när jag drack. Jag lyckades inte med mitt lite orimliga mål (kan tyckas nu)att klara 1,50 utan speciellt mycket träning. 1,57 blev det – och jag är nöjd utifrån förutsättningarna. Men minsann, inför nästa år. Jag startar omgående med backintervall och sittande stolen och löprundor på över 2 mil, utfallssteg, rödbetssaft och chiafrön. Det har jag lovat mig själv. Nästa år skall det gå.

Det lustiga är att detta är precis som i min övriga vardag – du är inte bättre än din senaste rekrytering, senaste konsultuthyrning, senaste kundmöte. Det spelar ingen roll om du gjorde en fantastisk matchning för 6 månader sedan – det handlar om vad du gör idag. Det kan i sin tur vändas till något positivt. Varje dag har jag en möjlighet att förändra och göra världen lite bättre? I alla fall försöka, och tro, att det går. Ha en riktigt fin arbetsdag!