Vår Historia

Vår Historia – Vår Vision

Här berättar PS Partners VD och grundare, Anna Petersson, om hur det kom sig att hon såg ett behov på marknaden och bestämde sig för att tillgodose det. Om varför PS Partner finns helt enkelt.

PS Partners grundare och vd Anna Petersson – från skidbacken till rekryteringsbranschen

När man jobbar i rekryteringsbranschen träffar man varje dag många människor som befinner sig på olika platser i karriären och för mig är det en stor ära att få vara en del av deras resa. Min egen resa började på ett par skidor. Jag har alltid älskat att ta mig upp för branta backar, stå där en stund på toppen och begrunda utsikten innan jag kastar mig utför.

Efter att jag avslutat mina studier på Handelshögskolan var det skidåkningen som drog, så jag sökte arbete i Alperna – fast besluten att åka skidor en säsong innan jag blev stor på riktigt. Jag fick arbete på Ski Tignes, som ansvarig för personal, logistik och hotell i Vald d’Isere. Det var ett fantastiskt jobb på ett fantastiskt tillväxtbolag, dock gav det mig ingen tid alls till att faktiskt åka skidor. Det var här som jag upptäckte hur viktigt det är med rätt person på rätt plats. Efter två år i Frankrike flyttade jag hem till Göteborg och arbetade som HR ansvarig på företaget. Det var oerhört utvecklande med högt tempo, många människor och stort ansvar. Detta var runt år 2000 då alla skulle arbeta med internet, så jag sade upp mig och startade en internetresebyrå. Att bygga ett bolag från start med investerare, utveckling av system och affär var väldigt spännande. Jag valde att hoppa av då allt var igång och började på Manpower som konsultchef. Jag fick möjligheten att arbeta både som konsultchef och rekryterare innan ett erbjudande som vd för ett mindre bemanningsbolag, Flexlife, kom upp. Det antog jag och arbetade med tills ett erbjudande om Dubai lockade för min man. Jag sade upp mig och vi flyttade till Dubai. Där var jag mammaledig med vår yngsta dotter och startade bland annat upp en portal för skandinaver som skulle etablera sig i Dubai.

2010 var det dags att vända hemåt igen.

Jag träffade olika rekryteringsbolag, men ingenting kändes rätt – det kändes inte som att någon jobbade på det sätt jag såg framför mig. Min vision var att kunna se långsiktigt på kompetenstillförsel och ta mig tid för varje människa. Men alla andra verkade prioritera att hitta en kandidat så snabbt som möjligt och jag bestämde mig istället för att starta ett eget rekryteringsbolag. Så, tillsammans med en rekryteringskonsult jag tidigare anställt på Flexlife, drog jag igång PS Partner.

De första åren gick och vi arbetade på men snart märkte vi att vi ville bygga bolaget på olika sätt. Den första januari 2017 stod jag därför som ensam huvudägare av PS Partner med 6 anställda och sedan gick det fort. Vi har anställt en marknadsansvarig, ett researchteam och flera rekryterare. I november 2017 startade vi ett kontor i Borås och i augusti 2018 startade vi i Stockholm. Vi är nu 18 personer.

Idén som företaget bygger på är än idag; att se människorna bakom kandidaterna och följa dem långt på vägen. Vi vill ta ett långsiktigt ansvar, både för kandidaten och för kunden, och vi vill vara med som ett bollplank under hela det första året för att se till att rekryteringen verkligen blir så bra som möjligt.

För oss är det viktigt att ge alla en chans – inte bara de som uppfyller alla kriterier på kundens drömlista (ofta är det faktiskt inte de mest uppenbara kandidaterna som resulterar i de bästa rekryteringarna).

Vi vill vara ärliga och respektera varenda kandidat, samtidigt som vi bidrar till kundernas affärsutveckling ur ett HR-perspektiv.

Det allra roligaste med mitt jobb är då vi hittat en kandidat för en position som kanske är lite större än kandidaten tänkt sig. Det kan kännas läskigt, men när vi ser potentialen i en person vill vi alltid hjälpa till och stötta till att våga ta klivet. Samtidigt kanske kunden egentligen hade tänkt sig något annat, någon med lite mer erfarenheter av en liknande tjänst, men även de måste våga lita på att vi hittat den bästa personen för jobbet.

När vi sedan hälsar på hos företaget efter personen startat, visar det sig gång på gång att rekryteringen varit som klippt och skuren för båda parter. Både företaget och den anställda har utvecklats och det är det som är min drivkraft. Att få vara en affärspartner till våra kunder.

Skidåkningen är fortfarande jätteviktig för mig, det är den ultimata bilden av en utmaning; Att gå upp för backen är tufft och jobbigt, men snart står du där på toppen och ser ut över utsikten och det är både fantastiskt vackert samtidigt som det är ganska läskigt. Du måste våga kasta dig utför – Det är det som allt handlar om.

Anna Petersson, VD och Grundare av PS Partner AB