9 år på PS Partner

Idag firar jag 9 år, säger Linkedin. Häftigt måste jag säga. Att få lov att förverkliga en dröm. En dröm om vad jag tror på. Att bygga ett bolag som jag själv vill arbeta på. Resan har på intet sätt varit spikrak och den har förändrats under vägen då jag har mött olika människor som har velat vara med på resan på olika sätt. Ibland har resan tillsammans varit lång och ibland lite kortare. Och det är ok. Så många lärdomar och insikter. Och inget av det skulle jag vilja ha ogjort. En del saker skulle jag inte vilja göra igen, andra saker vill jag gärna göra igen, men på ett annat sätt. Jag är oerhört tacksam till er alla som lärt mig olika saker på resans gång, människor som söker jobb, företag som söker nya människor, kollegor, samarbetspartners, vänner och inte minst min familj. Jag pratade i förra veckan med en vän om yrkesstolthet. Som jag direkt kopplar till mitt Varför? Det är bra att påminnas om det, om ditt varför. En fråga var – vad tänker du på när jag säger Yrkes stolthet? Att hålla det man lovar – är mitt korta svar och jag tänker alltid på min pappa. Som drev eget bolag inom bygg. Varje dag i ur och skur, kyla och värme var han på plats på jobbet kl 07 oavsett om det låg 5 min bort eller 2 timmar, och gjorde det som han lovat kunden. Så viktigt. Att inte ge avkall på det, på sitt varför. Min pappa och jag har pratat om det – om han skulle ha gjort ngt annorlunda. -Aldrig, är hans svar – jag hade gjort precis samma sak. Så vill jag också känna och det jobbar jag för. Att inte ångra något och att göra det som känns rätt för mig. Det är lätt att påverkas i fel riktning av konjunktur, människor, pengar och tempo. Att då gå från sitt varför –blir inte bra i längden. Ibland har jag upptäckt det snabbt, ibland har det tagit lite längre tid. Men det viktigaste är att våga att svänga tillbaka igen till den väg som känns rätt för dig. Och då kan jag inte låta bli att undra – Vad är ditt ”Why”?

Anna Petersson, VD & Grundare PS Partner AB