Möt Anette Eklöf – Ytterligare en av PS Interims vassa konsulter

Vi ringer upp Anette för att se hur hon har det en solig dag som denna och eftersom hon inom kort kommer finnas tillgänglig för nytt konsultuppdrag.

Så Anette, vad är det för uppdrag du arbetar med idag?

– Just nu jobbar jag med att bygga upp ett Data Protection Management System på Swisslog i Partille. Jag ansvarar här för att kartlägga alla processer vad gäller personuppgifter kopplat till GDPR. Det har jag nu gjort sedan slutet av mars förra året.

Det har varit en utmaning iom att det, som så många som arbetar med GDPR inom större organisationer vet, är”otrampad mark”.

Vilken typ av bolag eller bransch skulle du helst vilja jobba inom när detta uppdraget nu närmar sig sitt slut och det är dags att hitta något nytt, spännande?

– Jag har en profil som passar bra för arbete som business analyst och projektledning är en stark sida hos mig. Min bakgrund ligger främst inom verkstadsindustrin men jag har också arbetat i ett mjukvaruutvecklingsföretag. Jag ser helst att min nästa arbetsplats ligger i eller kring Göteborgsregionen eftersom jag bor i Mölnlycke. Från och med den 10’e maj är jag tillgänglig för nya uppdrag och det är med spänning jag nu ser vad det skall bli!

Vad är det bästa med att arbeta som konsult, enligt dig?

– Jag tycker det är spännande att arbeta på konsultbasis och med så mycket erfarenhet och kompetens jag samlat på mig så känner jag att det är roligt att våga testa nya saker. Jag är nyfiken som person och har en otroligt bred bakgrund då jag suttit i ledningsgrupper och generellt haft en väldig variation i mitt arbetsliv.

– Jag känner inte att jag nödvändigtvis vill ta korta uppdrag utan gärna lite längre eller i alla fall med möjlighet att förlänga. För mig är det roligt att träffa på nya organisationer, se nya miljöer och samarbeta med människor på olika plan och på olika sätt. Min bakgrund är civilingenjör och jag läste i Linköping men är uppväxt i Skövde.

– Jag trivs med konsultuppdrag eftersom man utmanas mer, får chans att prova på lite mer. Det händer helt enkelt mer, och det gillar jag!

På vilket sätt är PS Interim annorlunda och vad är det som är bra med PS interim?

– Jag har tidigare jobbat genom ett större konsultbolag som specialiserar sig inom IT. Skillnaden mellan dem och PS Interim är helt klart uppföljningen ute på arbetsplatsen. PS interim står för ett mycket mer personligt bemötande och ett genuint intresse för mig som person och jag känner att man verkligen är närvarande och bryr sig om.

Fritiden då, vad gör du när du inte arbetar?

– Vi är en aktiv skidåkningsfamilj med två vuxna söner som fortfarande reser mycket tillsammans. Vi bilar gärna genom Europa och gillar att semestra i södra Europa. Älskar att gå riktigt långa promenader i skogen och det är inte alls ovanligt att promenaderna blir flera timmar långa.

– Jag läser också gärna en god bok och ”det pågår alltid en bok”. Sen gillar jag självklart också att umgås med släkt, vänner och familj. Sociala tillställningar är något jag verkligen tycker om.

– Jag tränar också på Friskis & Svettis och har troget gjort så i många år.

– Nu ser jag fram emot en kommande vårresa till Madrid där det blir Flamencoföreställning, besök på konstmuséet och många långa härliga stadsvandringar. Och, givetvis ser jag också fram emot min nästa yrkesmässiga utmaning!

Vill du komma i kontakt med Anette eller andra vassa, kompetenta konsulter?

Hör av dig till Lena Wadenby, VD & Konsultchef för PS Interim.