Anna tipsar om verktyg för stresshantering

Visste du att för lite att göra kan vara lika stressande som för mycket…

PS Partner jobbar med Insight Discovery i grupputveckling vilket är oerhört intressant. Insight Discovery består av fyra grundfärger som vi utgår ifrån, och det finns otaliga sätt att arbeta med dem. Individuellt, i grupp, som säljare, som ledare, som team medlem och även titta på stress faktorer.

Det som är intressant och något jag även diskuterat med flera andra VD’ar, är att det faktiskt kan vara lika utmattande att inte få använda sin kapacitet.

Det vanliga när någon arbetar mycket är ju att man då blir oerhört försiktig att lägga på ytterligare arbetsbörda. Detta med all rätt, man vill ju personens bästa. Samtidigt behöver högpresterande personer få lite utmaning, i lagom dos.

Kanske är det slentrianuppgifterna som tröttar ut, medan de mer engagerande och stimulerande uppgifterna ger energi?

Jag tycker det är intressant att både för lite och för mycket att göra, beroende på innehåll, stressar. Vi har det senaste tittat lite mer på vad som stressar olika personligheter och det är oerhört intressant. Det ger också en bra känsla för hur du kan känna igen tecknen.

Jag sänder med stresskurvan, Yerkes-Dodson Human Performance Curve, och utmaningen för oss alla, konstaterar jag, är att ligga i ”stretchdelen” istället för ”comfort” och inte absolut inte ”strain”.

Så – glöm inte att utmana er själva och varandra lite till vardags.

– Anna Petersson, VD PS Partner

Yerkes-Dodson Human Performance Curve

Yerkes-Dodson Human Performance Curve

Anna Petersson, VD PS Partner