Att låta sina värderingar styra – Varje dag

Jag heter Lena Wadenby och jag brinner för träning och hälsa. Jag älskar att springa, att åka skidor och att vara i naturen. Jag har tidigare varit instruktör i bland annat Body pump och yoga. Att kombinera min livsstil med mitt arbete är väldigt viktigt för mig, och jag ser alltid till att prioritera ett träningspass tidig morgon eller sen kväll, även när det inte känns som att tiden räcker till.

År 2010 startade Anna Petersson, en tidigare chef till mig, PS Partner och jag var inte sen att hoppa på. Precis som jag, brinner Anna för träning. ”Aktivitet” är nu som då ett väldigt viktigt ledord i företaget.

Jag började som rekryteringskonsult för att sedan ansvara för konsultverksamheten, som jag idag är VD och konsultansvarig för. PS Partners konsultbolag heter PS Interim och vi är riktigt starka på konsulter inom ekonomi och management.

Många företag har uttalade värderingar som en del av deras varumärke.  För mig som är en otroligt värderingsstyrd person, handlar det inte bara om ett antal fina ord. För mig och oss på PS är värderingarna något som genuint genomsyrar vårt arbete varje dag. Följande fem ord beskriver de värderingar vi har med oss i allt vi gör.

Mod

Vi älskar att utmana oss själva, men vi vet också att det krävs mod för att kunna göra det. Genom att själva våga, kan vi uppmuntra våra kunder och kandidater att genomföra de utmaningar de står inför. Att byta jobb är en stor utmaning i sig, och på den resan vill vi vara ett stort stöd.

Expertis

När en ny tjänst ska tillsättas är kandidatens tidigare kvalifikationer självklart en viktig grundläggande förutsättning, men vi vet att personliga egenskaper också spelar in.

Att vi inom PS Partner som organisation arbetar med utveckling genom olika personlighetstester, hjälper oss att hitta rätt kandidat. Samtidigt ger det kandidaten verktyg för att kunna jobba vidare med sin personliga utveckling. Under åren har det visat sig att vi besitter stor träffsäkerhet och expertis – många går vidare till anställning efter sex månader som konsult hos PS Interim.

Engagemang

Vi jobbar nära våra konsulter genom att vara intresserade, nyfikna och genom att alltid bibehålla en bra kommunikation. Vi är också engagerade i kunden och är ofta på plats för att kunna förstå verksamheten i grunden och samtidigt lära känna fler personer i bolaget.

På så sätt kan vi ”fånga kundens magkänsla” och hitta en kandidat som inte bara passar in i arbetsbeskrivningen, utan också verkligen är den pusselbit företaget behöver för att växa vidare.

Respekt

När en ny person rekryteras till ett företag är det självklart viktigt att det blir rätt för båda parter. Kandidaten bör passa in i företagskulturen som råder, stå för samma värderingar som företaget och bli en viktig, kompletterande del av gruppen.

Aktivitet

Att älska träning och hälsa är något som hela PS Partner står bakom. Vi startar varje fredag gemensamt med ett tidigt träningspass, vilket leder till att vi klarar av ett högt arbetstempo och perioder med mycket stress. Ordet ”aktivitet” står också för något annat. Det står för att ta ansvar för uppgifter och att vara intresserad, nyfiken och engagerad i varje möte. Det står för att aktivt jobba med våra värderingar i allt vi gör.

Vilka värderingar har ditt företag och hur syns de i det dagliga arbetet?