Att leda genom andra…

För nästan precis två år sedan började jag på en ganska otydlig position som marknadsassistent/allmän uppstartare av marknad hos PS Partner.

Vi var då 6 anställda och ca 20 konsulter. Tanken var att skapa något och det kan man verkligen säga att vi gjorde! Vi har satt kommunikationsplan, marknadsplan, skapat ny hemsida och grafisk profil, skapat nya varumärken och introducerat filmade produktioner i vår marknadsföring. Vi har startat bolag, introducerat nya kollegor och det har varit en alldeles fantastiskt spännande och utvecklande resa. Ibland förfärlig, för att bara kasta sig ut och inte veta var vi tar vägen är ju ganska läskigt. Att först när man är mitt uppe i det inse att det är ganska mycket mer att göra än vad vi först tänkt.

Men, vi har rott det iland och det utvecklas hela tiden vilket gör det hela så otroligt roligt!

Innan jag kom till PS…

…drev jag eget företag som fotograf och grafisk formgivare. Jag har jobbat med företagskunder, privatkunder, mediebyråer och inom press. Plåtat allt från ökenrävar i sanddyner, kungligt dop, mäklarfotograferingar, studiojobb, reportage i Kina och paparazzi i L.A.

Jag bodde i USA, mitt i Silicon Valley för att vara exakt, i dryga fem år och har alltid varit en person som går min egen väg. Peppad att göra så sen barnsben så efter nästan 16 år som egen företagare var det dags att testa något nytt, skola om mig och dra igång en ny karriär. Testa nytt.

Jag har, kanske på grund av att jag är enda barnet till två modiga, äventyrslystna och drivna föräldrar, alltid varit  en person med inställningen att ”själv är bästa dräng”. Det är verkligen en alldeles ypperligt bra egenskap, jag driver på, ser vägen, ser till att leverera. Som egen företagare i ett enmansbolag är det toppen men nu är jag en del i ett maskineri. Ett fantastiskt maskineri med kollegor. Folk man ska försöka få med sig i sin plan, folk som ska sitta i båten tillsammans med mig och inte simma bredvid.

Det hjälper ju inte alltid att jag levererar. Alla delar måste med.

Och i en förändring som den resa PS Partner befinner sig i, är det en stor utmaning.

Jag ser en sak inom sälj & marknad, mina kollegor ibland en helt annan. Så, jag kände att jag behövde verktyg för att känna att jag fortsätter att bidra, att verkligen ta oss till den nivå som jag ser. Att komma fram till en gemensam nivå, inte bara min och inte bara där vi är.

Jag leder genom andra…

…kanske det svåraste ibland. Så, när möjligheten att gå PS Leaderships ”´Ny som Ledare” uppstod, hoppade jag på direkt. Det gav mig många tankeställare och ställde en del jobbrelaterade saker i annat ljus. Otroligt spännande och väldigt intressant.

Det allra tydligaste under utbildningen var de konkreta tips och verktyg som presenterades genom den personlighetsanalys vi genomförde. Jag fick direkta förslag på saker att applicera in i sitt tillvägagångssätt som definitivt kommer hjälpa mig till att nå önskat utfall. Häftigt, tyckte vi allihop.

Situationsanpassat ledarskap.

Inte så krångligt kanske någon tänker, men det är verkligen mycket som ryms inom begreppet. Vi övade i grupper på olika samarbetssituationer och det var riktigt slående att se vilken roll vi föll in i. Det blev snabbt väldigt tydligt för alla i gruppen vilken typ av ledare de andra var, och samtidigt vilken typ man själv är och uppfattas av andra som.

Det är ju egentligen det som det handlar om, hur man uppfattas av andra.

Jag vet om att jag då jag får en fråga från en kollega, allt som oftast ser negativ ut. Att det verkar som om jag inte gillar en idé eller tycker att personen i frågar är ute och cyklar. Inte bra såklart, men i själva verket är jag redan någon helt annanstans i tankeverksamheten. Oftast redan framme vid hur jag på bästa sätt ska lösa, låt säga en uppgift eller ett problem. Hur jag kan stuva om i planeringen för att snabbast hjälpa personen som bett om det. Jag går rakt på lösning och leverans och behöver helt enkelt bli bättre på att kommunicera.

Att tänka till och ta en paus, lyssna in, be om bekräftelse att jag uppfattat rätt, ger ett tryggare intryck av att jag faktiskt vill hjälpa och kommer att lösa problemet. Även jag vet ju då att jag har uppfattat saken på det sätt som avsändaren tänkt sig. Jag framstår som mer lyhörd, positiv och villig att prioritera och, i slutändan får jag så folk med mig på ett bättre sätt. Smartare sätt att jobba helt klart. Smartare sätt att vara. Svårt, för en effektiv kulspruta som helst kör på i 200 knyck. Bromsa, lyssna, gör. Topp!

Små saker kan göra så stor skillnad.

Det svåra är helt klart att komma ihåg alla dessa verktyg i vardagen. Det krävs träning och jag hoppas den syns för mina kollegor som för min egen del. Det känns det redan mycket bättre. Tryggare liksom. Jag fick verktyg och kvitto på att de funkar.

Saker flyter och jag leder genom andra.

Som uppföljning genomfördes efter ett par veckor ett trepartssamtal med för att prata tankar, utvecklingspotential, vad som var bra, vad som kan bli bättre etc. Fortsatt framåt är planen att coachas vidare i ledarskapet av en av PS Leaderhips seniora ledarskapsutvecklare och det känns riktigt bra.

Jag rekommenderar verkligen alla att prova detta. Om så inte enbart för ledarskapsutvecklingens skull men även för den personliga.

Summering = Att ha ledarskap innebär inte alltid personalansvar, självledarskapet är minst lika viktigt.

Sara Drougge, Marketing Manager, PS Partner