Det börjar närma sig… Tour de Paris 2019

Från idag räknat är det 74 dagar till avfärd mot Paris. 10 veckor…

Herregud, det är ju faktiskt jättesnart när man tänker på det på det viset. Veckorna som bara susar iväg… Håll i hatten, eller kanske hellre styret, trampa på och håll dig frisk nu Sara!

Igår trampade vi en fin kvällsrunda i min hemkommun, Lerums Kommun, på ca 4 mil. Hur lätt som helst och jag tänkte på hur stark man blivit sen vi startade i höstas. Så häftigt att känna hur man orkar så mycket mer nu.

Vi var 7 stycken från dagens gäng som bestämde sig för att köra lite backträning efter passet som avslutades vid Jonsereds fabriker. Alla som varit i Jonsered och svängt höger vid busshållplatsen, uppför den backe som leder över Jerikotunneln (E20 mot Sthlm), vet vilken evighetsbacke det där är. Den tar liksom aldrig slut och den är BRANT. Sådär tyket brant också.

Benen och magen får jobba ordentligt men egentligen sitter nog det mesta i huvudet. Man får bara bestämma sig liksom. Jag ska banne mig UPP för den här. Även om ungarna på studsmattan vi passerar kallar oss gula bananer. Även om man skrattar år kompisens skämt så man nästan tappar all fart och sedan ska försöka hämta upp den för att inte stagnera alldeles där i backen. Fokus!

Jag tror att i gott sällskap klarar man nästan vad som helst och jag och lagkompisen Simon avslutade med en sprint eftersom vi tydligen orkade ännu mer. Var kom den styrkan från? Så roligt!

Det som skulle kunna stoppa mig är ju givetvis skador eller sjukdom och just idag sitter jag här med stukad underarm, svullen tumme och lite vätskebrist eftersom jag pga smärtan glömde dricka tillräckligt efter passet. Man är inte odödlig längre, det är då helt klart. Men jag är en rätt envis 41 åring som inte ger sig i första taget så jag tror det kommer gå fint till Paris.

Och som jag längtar!

Sara Drougge, cyklist och marknadsansvarig på PS Partner som är stolt sponsor till Team Rynkeby God Morgon Göteborg 2019