Hitta rätt jobb med enkla frågor

Varje dag träffar jag människor i jakt på nytt jobb. Ibland handlar det om att man vill avancera men ofta handlar det helt enkelt om att få byta miljö

Mina första veckor på PS Partner var fyllda med spontanintervjuer. Jag träffade fantastiska individer, intressanta människor och kloka arbetssökande och arbetstagare. Alla hade samma mål, man ville någon annanstans än där man var då. Två år senare sitter jag fortfarande med flera spontanintervjuer per vecka för att hjälpa fler människor att hitta rätt. Det som drev mig och fortfarande driver mig i intervju efter intervju handlar om att ta reda på varför.

Varför är en otroligt bra början till varenda frågeställning du har gällande dig själv och ditt jobbsökande

Varför vill du byta arbetsplats? Varför trivs du inte där du är idag? Varför vill du ha en annan utmaning? Varför vill du veta hur attraktiv du är på arbetsmarknaden?

Frågorna kan vara många och vi som rekryterare finns med som din partner för att hjälpa dig att ta reda på just dina svar. Dina svar är din egen röda penna som markerar ut vägen på kartan mot dina mål och kanske då också din nya utmaning.

Det handlar om att ha någon att bolla sina ”varför” med och någon som kan ställa frågor du inte tidigare reflekterat över. Ofta är man som människa ganska klar med vad man vill, men med frågor från andra runtom så förändras denna uppfattning i takt med att nya infallsvinklar ges till känna.

Internt arbetar vi också med frågeställningen ”varför”

Varför vill vi hjälpa människor hitta nytt jobb? Varför vill vi hjälpa detta företag att hitta deras nya stjärnsäljare? Varför väljer vi att fortfarande, vecka efter vecka, avsätta tid för spontanintervjuer trots att vi inte har något uppdrag inom just ditt område, just nu?

Mina egna svar på våra ”varför” är glasklara. Jag vet hur viktigt det är att ha ett jobb där man trivs. Jag vet att tillfredsställelsen när både kund och kandidat är nöjda efter en signering, gör det värt att fortsätta leta efter ”the perfect match”. Jag vet hur viktigt det är att ha någon att bolla sina ”varför” med.

När du tagit reda på varför, försök då komma fram till vilken företagskultur som krävs för att du ska må allra bäst? Vilken typ av kollegor är viktiga för dig? Är kollegor viktiga för dig? Vilken ledarstil passar dig och får dig att prestera allra bäst?

Det viktiga är inte att du prickar av alla punkter i en jobbannons

utan det handlar om att du hittar rätt plats för dig och att företaget som söker en ny medarbetare hittar den personen som är rätt för just dem. Kort och gott, så handlar det om att dina varför blir därför, för det är först där och då som det blir en ”perfect match”.

Mikaela Murén, Recruitment Consultant @ PS Partner AB