Hej Cristoffer Winter Söderberg!

CWS
Vem är du? 
Jag har studerat internationell ekonomi, vilket är en 3-årig ekonomiutbildning till hälften utförd i Sverige (Halmstad) och hälften utomlands. 1,5 år spenderades på Halmstad Högskola, 6 månader på Universitat de les Illes Balears (Mallorca, Spanien) och 1 år på Abertay University (Dundee, Skottland). Under studierna startade jag och brorsan en e-handel där vi säljer motorcykeldelar på nätet. Där började mitt intresse för E-handel och efter studierna så började jag jobba på som E-commerce Manager på Online Brands Nordic AB, som bl.a. äger Hedbergs Guld & Silver.


Vad jobbar du med på Swisslog?
Jag arbetar som E-handelschef på Swisslogs nya e-handelssatsning, där vi säljer reservdelar över nätet. Min titel är APEx Manager, där APEx är en förkortning på vår e-handel.


Vad innebär det?
Det är en helt ny tjänst och är initialt väldigt bred. För tillfället så projektleder jag uppförandet av vår nya E-handel för både USA och Europa. Förutom de vanliga uppgifterna som E-handelsansvarig, så som uppdatering av hemsida och produkter, marknadsföring etc. så är jag även ansvarig för kundtjänsten och leverantörskontakt.


Är du involverad i några specifika projekt?
APEx, som vår E-handel kallas, är ett helt nytt projekt som jag arbetar med.


Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Arbetsdagen kan variera väldigt mycket. För en månad sedan satt jag till 95% med att få ordning för att lansera E-handeln och just nu så tar kundkontakt och kundtjänst upp en väldigt stor del av min tid. Däremellan uppdaterar jag produkter, projektleder USA och framförallt försöker jag att få alla rutiner att sitta då detta är en helt ny satsning ifrån Swisslogs sida.


Hur ser du på Swisslog som arbetsplats? Vad lockade dig dit?
Det som lockade mig till Swisslog var deras nysatsning på E-handel, samtidigt som att det är ett stort och internationellt företag. Redan vid anställningsintervjun fick jag väldigt gott intryck av både Swisslog och PS Partner. Swisslog som arbetsplats är toppen, de bryr sig verkligen om sina anställda och alla medarbetare är suveräna.


Om du skulle välja tre ord som du förknippar med Swisslog – vilka skulle det vara?
Samarbete, action och uppföljning.