Hej Emelie Klawitter!

emelie-klawitter
Berätta lite om dig själv!

Jag har pluggat industriell ekonomi med inriktning logistik vid Högskolan i Borås. Logistiken som bransch lockade mycket och blandningen av ekonomi och teknik var en stor dragkraft till varför jag valde denna utbildning. Efter studierna har jag arbetat både med kundsupport och order inom logistik och tillverkning. På Atlet arbetade jag som materialplanerare och det var då intresset för inköp växte.

Vad jobbar du med på Swisslog?

Jag arbetar som strategisk inköpare, både inom projektinköp och reservdelar.

Vad innebär det?

Tjänsten är relativt ny inom företaget vilket innebär att jag själv får stort inflytande över min ansvarsroll. Jag är inblandad i upphandlingen vid nya projekt, och arbetar samtidigt aktivt med att minska leverantörsbasen av reservdelar samt stärka relationerna till befintliga leverantörer.

Är du involverad i några specifika projekt?

Jag blir inblandad i de nya projekten som innebär inköp av externt material.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Dagarna är väldigt varierande, vilket jag tycker är kul! Det är mycket kontakt och möten med människor både internt och externt i allt från leverantörsmöten till interna strategimöten. Ofta blir det en hel del ”akut-grejer” som styr hur dagen ser ut. Jag drivs väldigt av problemlösning och att arbeta förebyggande så jag anser att nästan varje dag bjuder på en spännande utmaning.

Hur ser du på Swisslog som arbetsplats? Vad lockade dig dit?

I det första skedet var det att PSPartner och Swisslog verkade ha en enad syn om vad de sökte och om företagets värderingar. Det var tydligt för mig att Swisslog hade tydliga värderingar som de även lyckades förmedla externt. Jag brukar säga att jag sällan sett en arbetsplats där alla tycks trivas så otroligt bra! Alla medarbetare tycker att det är roligt att gå till jobbet och har en positiv energi som smittar av sig.

Om du skulle välja tre ord som du förknippar med Swisslog – vilka skulle det vara?

Då måste jag välja våra 4 kärnvärden: Collaboration, Commitment, Clarity och Competence. De genomsyrar verkligen hela organisationen.

 

För mer information om Swisslog, klicka här

Blev du sugen på att söka en ny utmaning? Kanske hittar du den här.