Cyklisten Johanna Stigmar om Team Rynkeby God Morgons rekordinsamling till Barncancerfonden

PS Partner har, som sponsorer, följt Johanna Stigmar under hennes år som cyklist i Team Rynkeby God Morgon Göteborg 2018 och när det nu i helgen varit stor tillställning i Malmö där årets check på rekordsumman 35miljoner kronor överlämnats till Barncancerfonden, tar ett nytt lag vid och vi vill såklart veta vad Johanna känner kring året som gått.

Berätta om en händelse under året som betytt mest för dig i projektet?

– Under det här året har vi fått träffa familjer som både överlevt och mist ett barn i cancer. Dessa familjer har gett mig en helt annan syn på livet; att stå upp för det du tycker är viktigt, att vara omtänksam och ödmjuk inför vardagen. Att ta del av nån annans liv och stötta där det verkligen behövs. Det har varit en av de viktigaste skillnaderna under projektåret för mig.

Varför ville du vara en del av Team Rynkeby God Morgon 20 18?

– Vetskapen om att jag själv aldrig kommer hitta en lösning för att utrota cancer är ett faktum. Men, kan jag däremot skapa medel, främst i form av pengar till de som faktiskt har möjlighet att göra just det, så vill jag göra det.

Kan jag dessutom sprida ordet om hur viktigt det arbetet är och hur många barn som överlever varje år pga att forskningen går framåt tack vare insamlingen; så kändes det som ett bra argument för att vara med.

När projektåret började hade jag aldrig ens suttit på en racercykel så det kändes lite pirrigt helt klart, men tillsammans i teamet fanns kunskapen även om detta. Det är mycket man skall lära sig på ett år, personlig utveckling på flera sätt kan man säga.

Vad tar du med dig från projektet?

-Hur ett team blir sammansvetsat från första stund då målbilden att samla in en rekordsumma till ett välgörande ändamål skapar tydliga mål och en vision om att göra skillnad.

Vi träffas under ett år i vått och torrt (ja det regnade faktiskt tre träningspass under våren…) för att träna, ”skramla”, hålla event och aktiviteter, och vi avslutar med att cykla genom Europa hela vägen till Paris. Dessa 135 mil var en liten del i projektet för det mesta av insamlingen gjordes ju under hela året.

När vi kommer på våra gula cyklar med sponsorernas loggor på kläderna väcker det en hel del uppseende. Och i lördags vid checköverlämningen när 96 cyklister cyklade i en ända stor klunga – då märktes det verkligen att det är tillsammans som vi gör skillnad.

Tänk att vi samlat in nästan 35 miljoner kronor i Sverige till Barncancerfonden! Jag säger bara wow, och såklart ett stort stort TACK till alla som varit med o gjort skillnad för varenda unge.

 

PS Partner har under flera år sponsrat Team Rynkeby God Morgon och vi är otroligt stolta att ha bidragit till den insamlade summan. Vi är också tacksamma för människor som Johanna och hennes lagkamrater som så enträget arbetat för en så god sak.

Vi kommer även i år att vara sponsorer på flera sätt och vi hoppas att vi genom vår insats inspirerat fler att göra samma sak. För varenda unge.

Sara Drougge, Marknadsansvarig PS Partner & cyklist i Team Rynkeby God Morgon Göteborg 2019