Ledare

Ledare – “samlar och leder kraften framåt” fritt översatt. Den översättningen är faktiskt inte så dum. Som ledare är det egentligen inte svårare än så? Se till att varje individ får möjlighet att göra sitt yttersta och frigöra sin egen kraft för att föra organisationen framåt. De givna klyschorna so matt 1+1 =3, tillsammans är vi starka osv sager samma sak. Det kräver att det finns en stark ledare som har möjligheten att frigöra och uppmuntra denna kraft hos sina anställda. Det krävs även att individerna vill frigöra sin kraft och dela med sig av den till företaget.

Enkelt – eller hur?

Jag träffar många olika organisationer och individer som har olika förutsättningar i ovan givna formel. Alla människor är unika, oavsett om de är ledare eller anställda eller fru, man, barn. Alla påverkar. Jag har en vän som själv tycker att han är den smidigaste personen i världen, “men jag säger väl ingenting”. Nej, det gör han inte – men det behöver han inte heller. Alla förstår utmärkt vad han tycker och tänker, utan att han yppar ett ord. Men det tror inte han. Jag träffar manga ledare i entreprenörsorganisationer som är fantastiska. De har haft en idé, en drivkraft och förmågan att samla duktiga personer runtomkring sig. Men de kommer inte längre. De säger att de arbetar med en platt organisation och ett öppet klimat. Men så är det oftast inte – alla väntar på vad chefen/ägaren säger. För vilka beslut som än tas – så kan de rivas upp imorgon om inte chefen tycker så. Som entreprenör, så ändras världen ganska manga gånger på en dag – och så även besluten. De personer som har lyckats att finna en person som driver bolaget och där de kan fortsätta vara kreativa och tänka framåt, har på manga sätt kommit över tröskeln till utveckling. Alla bolag kommer till steget då man behöver få en stabilitet och trygghet för att orka växa ytterligare.

Hur gör man då? Jag tror inte att det finns någon formel för alla – men att våga lita på andra tar ansvar och låta dem göra det full tut och ge dem verktygen att lyckas, och modet att misslyckas. Då har man kommit långt. Gör jag detta? Hm, handen på hjärtat, det tror jag inte att jag alltid gör – men jag ger inte upp att försöka nå detta.

Ted talks om vad som inspirerar anställda.

http://www.ted.com/talks/lang/sv/dan_ariely_what_makes_us_feel_good_about_our_work.html