Vi öppnar ny lucka i PS Partners julkalender & pratar om…

handfasta tips för ökad emotionell intelligens – varsågod, här kommer Lucka 4! 

EQ eller emotionell intelligens är en samling förmågor som gör dig framgångsrik i yrkeslivet, mer tillfreds med dig själv och ger en känsla av harmoni och balans ditt liv. Vetenskaplig forskning på området visar allt tydligare att individer med en kombination av högt IQ och EQ har lättare att lyckas än individer som enbart har ett högt IQ.

Emotionell intelligens är här för att stanna, och det kanske bästa av allt: den går att träna upp!

Därför tänker vi på PS Partner, såhär i juletider, bjuda dig på vår egen kalender full av EQ-godis, 16 sorter, i varje lucka. Våra ledord för EQ är som bekant att allt är vetenskapligt grundat, mätbart och konkret. Dessutom lägger vi till hur du kan träna det, om du vill.

Det är så här vi jobbar. Först säkerställer vi vad eller vem vi ska leta efter, sedan matchar vi ihop behov och resurs och genomgående i allt detta så har vi kul och bygger relationer med våra kunder, kandidater, kollegor, vänner, ja alla intressenter.

Kort sagt; Emotionellt intelligent julpyssel ända fram till julafton!

God Jul!

Lucka 4 – Känslouttryck

Individer som uttrycker känslor effektivt använder ord och fysiska uttryck för att förmedla sina känslor på ett sätt som inte skadar andra.

Personer som är bekväma i sitt självuttryck har större chans att vara konstruktiva även i svårare samtal.

Det är inte ovanligt att vi känner svårigheter och motstånd i att utrycka känslor på rätt sätt, oavsett anledning. Att veta hur du kan uttrycka känslor på rätt sätt kommer att hjälpa dig i ditt personliga liv, ditt sociala liv och ditt arbetsliv på ett sätt som du kanske aldrig tänkt på tidigare.

Att undvika och undertrycka känslor kan ha negativa fysiska konsekvenser och detta är något som blivit vetenskapligt bevisat. Tekniker som t ex mindfulness kan hjälpa dig att acceptera dina känslor och lära dig hur du ska kontrollera dem.

Dina känslor påverkar din hälsa. När du inte kan uttrycka känslor på rätt sätt riskerar du fysiska konsekvenser att få spänningar i t ex nacken, olika muskler och ryggraden.

Med lite träning och några enkla steg kan du identifiera dina känslor bättre för att du lättare ska kunna uttrycka dem:

  • Identifiera dina känslor. När något händer i kroppen; Fundera på vad det är du känner. Villen information får du genom kroppen?
  • Lär dig känna igen dina känslor. När du har identifierat vad du känner är det dags att analysera dem för att förstå vilken påverkan de har på dig. Vad upplever du fysiskt i relation till dessa?
  • Försök att vara ärlig med det du känner och det du gör. T ex om du verkligen inte bryr dig om en person; Varför anstränga sig så mycket för att göra ett bra intryck? Eller om du känner att du är irriterad; Varför undvika en konversation som kan göra att ni förstår varann bättre?
  • Välj ett bra tillfälle och en bra situation för att uttrycka dig på bästa sätt.
  • Använd ett bra sätt att kommunicera. Ha en vänlig ton och lyssna aktivt. Undvik direkta konfrontationer men undvik inte ditt behov att få uttrycka vad du känner.

 

Vid det här laget har du kanske funderat på vem det är som ligger bakom alla dessa kloka ord och verktyg?

Säkert känner du till att vi sedan ett par månader tillbaka även finns i Stockholm och att vi där haft turen att ha startats upp av Helen Lagergren som driver PS Partner Stockholm och PS Leadership. 

Helen har gedigen erfarenhet inom juridik och HR, och kommer närmast från rollen som VD för ett konsultföretag inriktat på tester och ledarutveckling bland annat som med inriktning mot EQ (emotionell intelligens) och forskning kring det.

PS Leadership kan hjälpa till med:

  • Utveckling – individ (t ex ledarcoaching och djupare personbedömning inriktad mot utveckling)
  • Utveckling – grupp (Ledningsgruppsutveckling, talangprogram, ledarprogram, både öppna och skräddarsydda, HiPo-insatser, konfliktlösning mm)
  • Workshops och teambuilding i form av s k business simulations (T ex på tema Förändring, Makt och Påverkan, Beslutsfattande och affärsspel)
  • Skräddarsydda företagsanpassade program
  • EQ-workshops och föredrag om t ex emotionell intelligens.

För mer information, kontakta Helen Lagergren på helen.lagergren@pspartner.se

Lär känna Helen närmare här: https://psp.local/helen-lagergren-stockholm/