Möt Sofia Brosten – En av PS Interims konsulter & tillgänglig för uppdrag inom kort!

Det var möjligheten att få lära sig om olika branscher och roller med olika inriktningar som gjorde att Sofia valde att arbeta som konsult. Hon vill se brett för att hitta sin nisch. Just nu sitter hon på uppdrag hos en av våra under där hon sköter löner för flertalet bolag av olika storlek.

När nu uppdraget går mot sitt slut hoppas hon på ett nytt spännande uppdrag inom lön, extra spännande vore det om uppdraget även innehåller ekonomi/HR.

Sofia är mycket uppskattad för sin förmåga att få saker ur händerna, sin positiva inställning och sin höga servicenivå. Hon har fått flertalet erbjudanden om fast anställning men hon trivs så bra som konsult att hon valt att tacka nej.

Sofia är relativt ny som konsult och startade för PS Interim i juli -18. Hon tycker att hon redan fått en bra helhetsbild av PS Interim och säger att hon genomgående upplevt ett väldigt bra och personligt bemötande. Att det känns professionellt och som att man verkligen bryr sig om sina konsulter. Sofia uppskattar den täta kontakten med Lena Wadenby, VD för PS Interim, som innebär ett genuint intresse och snabb återkoppling i all kommunikation.

Sofia menar att hon känner sig sedd och inkluderad och vi kan bara tacka och bocka för den fina feedbacken. Det är precis så här som vi vill att våra konsulter ska känna.

Som en del av vår familj. PS Partnerfamiljen.

Sara Drougge – Marknadsansvarig PS Partner AB