Theodor Krona – Matix student

Varmt välkommen Theodor Krona. Du kommer att följa oss i 9 månader parallellt med din magisterutbildning på Handels. Vi vill gärna lära känna dig.

Matix – vad är det?

Matix, Management av Tillväxt, är en magisterutbildning på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Fokus ligger på att fördjupa sina kunskaper och färdigheter inom bland annat innovation, strategi, tillväxt och förändringsledning. Detta görs genom bland annat föreläsningar, övningar och diskussioner på universitetet, men även två dagar i veckan på sitt partnerföretag för att sätta sina teoretiska kunskaper i en verklig kontext.

Varför PS?

Jag valde PS Partner som mitt partnerföretag av flera anledningar! En anledning var det otroligt härliga intryck jag fick av Anna Petersson och kulturen i företaget. En annan var de olika utmaningarna och möjligheterna man skulle kunna få jobba med. Jag har mindre erfarenhet när det kommer till chefsrekrytering, interimstjänster, headhunting etc, vilket bara gjorde mig nyfiken på hur en sådan verksamhet kan utvecklas strategiskt för att växa.

Första intryck av PS?

Mitt första intryck har hittills varit mycket positivt! Det är ett genuint gäng aktiva kollegor som andas glädje och engagemang, samtidigt som de sitter på en enorm kunskapsbank med bred erfarenhet och kompetens. Detta kommer bli ett mycket både roligt och lärorikt år!

Vad gör du när du inte är hos PS eller i skolan?

Jag är själv mycket aktiv som person. Träning av alla olika slag är mitt sätt att ladda batteriet. Det kan vara allt från att välta tunga traktordäck, skidåkning eller volleyboll. Pianospelande, pyssel med skulpturer eller promenader med min sambo ligger även det mycket varmt om hjärtat när man får lite tid över på schemat.

Vad kommer vi att se mer av när vi lär känna dig?

Ni kommer förmodligen märka att jag är en märklig kombination av en bred mängd färdigheter och intressen! Förhoppningsvis kan jag bidra med intressanta diskussioner, skratt, idéer och lösningar.

 

Mera? (PS värdeord) Kan du beskriva vad orden står för dig?

  • Mod – Att våga göra saker jag egentligen inte känner mig helt bekväm med. För mig kan det handla om att hjälpa sina föräldrar att ta ut sommarmöblerna från källaren där det hänger spindlar från taket ner i håret på en.

  • Engagemang – Drivkraften och nyfikenheten i att utvecklas, kan vara kunskapsmässigt men även som person.

  • Expertis –  Kunskap och kompetens levererat i rätt format för rätt situation.

  • Respekt – Förståelse och medkänsla för sina medmänniskor. Detta kan visa sig i en så enkel sak som att komma i tid.

  • Aktivitet – Att utmana sig själv.

Vad ser du fram emot att få bidra med hos PS?

Jag tror jag ser organisationen genom ett par nya ögon med ett mer ofärgat perspektiv. Genom detta perspektiv kan jag bidra med mina verktyg, kunskaper och erfarenheter. Kombinera dessa med den breda kompetens och långa erfarenhet som redan finns i företaget och tillsammans få chansen att hjälpa PS Partner utvecklas är något jag verkligen ser fram emot!