Ut med det gamla, in med det nya…

Nytt år med nya möjligheter, som alltid.
Nu vänder vi blad, startar om, tar nya tag, ser framtiden an…. Men innan dess så tittar jag tillbaka på ett händelserikt år.

Vi hade en julfrukost innan ledigheten där gick vi igenom allas personliga höjdpunkter från året som gått på kontoret. Det var många och det var riktigt härligt att höra dem!

Det allra roligaste tycker jag var att alla tog upp en sak som var samma. Nämligen känslan av hur påfallande det är att olikheterna hos oss stärker oss alla, och hur alla får plats. Att man känner sig välkommen.
Att det är öppet och högt i tak.

Det är det som är det viktigaste för mig – att vi kan respektera varandra och att vi genom att lyfta varandra når målen, och då mer därtill.

Ett minne som sticker ut lite extra för mig är Megans berättelse. Hur hon varit i Sverige i 2 år utan att ha arbetat. Inte mer än som volontär på olika sätt och hur det tär på självförtroendet att inte få plats, att känna att ens kompetens inte tas till vara.

Jag mötte Megan på Västsvenska Handelskammaren och det ena ledde till det andra, och som ett resultat startade hon som researcher hos oss i Augusti. Något som Megan aldrig tänkt på, men som det visat sig passar henne alldeles utmärkt.
Hon beskriver själv hur hon fått tillbaka självförtroendet och att hon ser hur hon vuxit oerhört – inte bara på jobbet utan som människa. Att hennes kompetens visat sig vara till stor hjälp i en helt annan kontext än hon räknat med.
Jag ser det också och det är fantastiskt.

Vi har fler berättelser hos oss som vittnar om detsamma. När vi tror på att en person klarar det hen ställs inför, så gör hen det och växer.

Jag har en önskan om att vi vågar utmana varandra ännu lite till, vågar ta in det som vi inte riktigt känner igen och kan, och se vad det kan tillföra våra organisationer. Jag tror på att alla kan och vill, om de får rätt förutsättningar och jag kommer att fortsätta tro på det.

Mina highlights från året är många och jag väljer att se alla erfarenheter som bra. Jag lär mig massor om mig själv varje gång jag hanterar olika situationer och olika människor.

En kort summering av året som gått….

• 1/1 2017 startade det nya PS Partner. Vi flyttar till The House i väntan på vår nya lokal på Första Långgatan 18.

• PS Partner tillsätter styrelseordförande och styrelseledamot och påbörjar strukturarbete på alla nivåer

• Sara anställs som marknadsansvarig varpå marknadsföring, struktur och strategi för bl.a. digital marknadsföring tar form. Bland annat kommer användningen av rörligt material igång på allvar

• Vi byter ekonomisystem och tidrapporteringssystem

• Megan startar som researcher

• Gabriella antar rollen som affärsansvarig

• Mikaela och Kajsa startar som rekryterare

• Vi genomför en uppskattad träningsresa

• Vi medverkar på 3 olika mässor

• Vi startar samarbete med Korta Vägen

• Katarina startar PS Partner Borås

• Vi är med i ytterligare upphandlingar, som också går vår väg, och vi lyckas samtidigt utveckla både kundbas och produkter

Så; flytt i april, sex nya personer startar från maj –november och vi är nu 13 personer med 2 ytterligare på väg in under Q1 2018.

Så mycket energi och samlad kraft vi har med oss in i det nya året!

Jag är oerhört stolt över det arbete som lagts ner. Jag är ödmjuk och tacksam över året som gått och förväntansfull inför 2018. Tack alla ni som arbetar med oss. Vi kommer att fortsätta att fokusera på värderingsstyrt arbete och att göra det vi gör så bra vi kan med dessa (Mod, Engagemang/Expertis, Respekt och Aktivitet).

Nu kör vi!

– Anna Petersson, VD och ägare till PS Partner