Vi behöver en kvinnlig entreprenör?

Ja, det är jag!

Jag fick ett telefonsamtal för några dagar sedan av en affärskontakt som behövde en kvinnlig entreprenör till en jury likt ”Draknästet” – ”och då kom jag att tänka på dig”. Tack! Det var ett fint omdöme.

Givetvis tackade jag ja.

En gymnasieskola i Göteborg skulle utnämna de 3 UF bolag i skolan som verkade ha de mest konkurrenskraftiga idéerna.

Vi var 4 personer, 3 män och jag. 5 team presenterade sina idéer varpå vi fick ställa frågor och sedan lyssna på deras förklaringar. Det var otroligt intressant och så bra idéer som presenterades på så olika sätt.

Förhoppningsvis hjälpte våra frågor ungdomarna framåt och vi korade en vinnare, vars idé var att göra hemsidor till andra UF företag för en rimlig penning. Som nummer två kom ett gäng med en fint paketerat idé om en kakmix som de tänkte skulle säljas via idrottsföreningar och sist men inte minst kom nummer 3, ett gäng som skulle lansera en vegansk kokbok.

Många bra och olika idéer. Tack till Aniaragymnasiet och UF företagarna för att jag fick sitte med i juryn denna dag. Inspirerande och riktigt roligt!

Anna Petersson, VD PS Partner AB