Vi ska ses som det självklara valet vid rekrytering

Med erfarenhet, personlighet och långsiktighet ska PS Partner i Malmö ta Skåne med storm. Vd:n, Kristina Lundin Medved, berättar mer.

När PS Partner, i mars, öppnade upp sitt kontor i Malmö var det med Kristina Lundin Medved vid rodret. Med 17 års erfarenhet från telekom-branschen, och senast från rollen som HR-chef på Mars Inc, har hon arbetat mycket med förändringsarbete och uppbyggnad av organisationer. Det har rört sig om allt från att bygga kulturer och utveckla ledarskap, till att coacha och rekrytera positioner till ledningsgrupp och andra nyckelkompetenser. Kristina har haft flertalet ledarroller och suttit med i ledningsgrupper inom såväl ekonomi som HR. Någonting som gett henne bred kunskap inom de flesta funktionerna i ett företag.

– Att kombinera ekonomi med HR är det bästa karriärbeslut jag tagit, då det gett mig möjlighet att både vara med och både driva affärer och utveckla människor, säger Kristina.

– Att fortsätta jobba med att rekrytera och utveckla ledare, grupper och organisationer är väldigt spännande.

Hur kommer det sig att du hamnade på PS Partner?


Deras vision och värderingar stämmer väl överens med vad som är viktigt för mig. De brinner för affärer och relationer och har stor förståelse för kvalitet, både för kunderna och kandidaterna. Det tilltalade mig mycket. Jag tycker också att det är väldigt roligt att jobba med ledarskapsutveckling och att coacha människor i olika typer av situationer, samtidigt som det är spännande att få arbeta med många olika typer av kunder från alla möjliga branscher. Allt det här i kombination med att PS Partner är väldigt entreprenöriellt och nytänkande lockade väldigt mycket.

Vilken är din vision med PS Partner i Malmö?

– Det är att vi ska ses som det självklara valet vid rekrytering, oavsett om man som kandidat vill söka sig till en ny roll eller om man som kund behöver rekrytera till en specifik tjänst. Vi ska alltid arbeta på ett personligt och långsiktigt sätt, där vi säkerställer kvalitet. Vi följer kandidaterna längs vägen, ser så att allt blev bra och följer dessutom upp hur man bör gå till väga för att ta det vidare till nästa nivå.

Anna Petersson, VD och grundare av PS Partner, är nöjd med satsningen i Malmö – och berättar att den redan fått bra gensvar.
– Vi ser att våra delar PS Management, PS Leadership och PS Tech, där vi förmedlar tech- och it-kompetens till företag, har fått fint gehör, säger hon.

Kristina berättar vidare att den mest spännande utmaningen i dagsläget handlar om att bygga uppverksamheten och varumärket, som redan är starkt i andra delar av Sverige.

– I och med att vi är nyetablerade i Skåne handlar mycket initialt om att sätta PS Partner på kartan, säger hon och tillägger:

– Det är en fantastisk atmosfär i Öresunds-regionen. Det byggs mycket, många företag startas upp och utvecklingen går snabbt framåt, vilket gör att det finns en fantastisk kompetens i regionen.

PS Partner i Malmö håller till i kontorshotellet Media Evolution City,

vilket man delar med runt 50 andra bolag i olika storlekar och branscher. Det är ett väldigt kreativt och inspirerande ställe att sitta i, säger Kristina.

– Tanken med kontorshotellet är att stötta innovation och tillväxt i Skåne- och Öresundsregionen. Det är också ett perfekt och lätt sätt att utveckla samarbeten med andra företag, då man på ett naturligt sätt nätverkar och delar med sig av sin kunskap.

Slutligen: vad händer den närmsta tiden?


Det handlar mycket om att träffa spännande kandidater och kunder. Lära känna kundernas branscher, sätta sig in i deras kultur och förstå vad de letar efter och hur vi på bästa sätt kan stötta dem. För oss är kunder och kandidater precis lika viktiga, och just nu handlar det om att bygga upp relationer och etablera oss som det självklara valet.